onsdag, juli 12, 2017

Samarbete med Femtioprocent.nu

Vill ni tjäna pengar till ert lag, till er klass eller förening för att kunna åka på en turnering eller en klassresa? Många skolklasser och idrottslag vill varje år åka iväg på olika äventyr och det är oftast föräldrar och lärare som måste ansvara för detta. Femtioprocent.nu tjäna pengar till laget erbjuder 50% vinst av all er försäljning när ni säljer deras naturvänliga servetter. En förpackning servetter köps för 10 kronor och ni säljer den för 20 kronor. De flesta stora aktörer i branschen ger tillbaka mellan 20-30% av vinsten, vilket gör att barnen måste sälja väldigt mycket eller väldigt dyra saker för att få råd med sina resor.

En bra idé Innan ni startar en försäljning är att ta reda på hur många personer (lärare, föräldrar och vänner får såklart vara med) som kan sälja, hur mycket pengar ni behöver tjäna ihop och hur lång tid ni har på er. När man säljer servetter brukar de räkna med att en elev/spelare kan sälja 20-30 servettförpackningar (200-300 kronor vinst per person), oftast tar det bara 1-2 veckor att ha sålt slut dem. För att alla ska vara motiverade till att sälja så ska hela klassen eller idrottslaget få reda på vart ni ska åka, hur mycket pengar ni kan tjäna ihop samt hur ni ska nå era mål. Motivera och peppa alla inblandade med andra ord! Låt alla rösta om var ni ska åka och sortera sedan ut de resmål som är realistiska, visa upp er lista för föräldrarna och välj det resmål som känns bäst! Om ni har väldigt höga ambitioner (t.ex. att åka utomlands) så måste ni starta försäljningen i väldigt god tid för att försäljningen ska bli lyckad. Det är viktigt att bolla förslag och idéer både med barnen, föräldrarna och lärarna för att hitta en bra ambitionsnivå.

Servetterna som erbjuds är certifierade av miljöorganisationerna FSC och Rainforest Alliance vilket innebär att de är snälla både mot naturen och alla som arbetar med dem. Hur starta man en försäljning? Antingen kan ni beställa ett informationspaket eller så kan ni starta försäljning direkt på deras hemsida (länk finns ovanför).

Inga kommentarer: