torsdag, juli 06, 2017

Sjumilaskejt


Nya timmar och nya mil är avverkade. Idag tog jag mina skateskidor och for iväg på en nästan episk tur. Eller episk var väl att ta i, men den var fin och vädret var härligt med sol och såklart MOTVIND. Den där motvinden kan enbart den få mig att tvärt lägga av med allt vad träning heter, så mycket stör den mig numer. Det är inte klokt alltså. 

Jag åkte över Norr Amsberg, via cykelbanan på riksväg 293, till Aspeboda och upp till toppen av Falukrossen. I Källviken så svängde jag vänster upp emot City Gross. På toppen av den backen så hade jag åkt halvvägs ungefär. Jag får så ont under/i ena framfoten när jag skejtat ett tag, pjäxan trycker på något konstigt sätt, så jag fick stanna där på toppen av backen, ta av mig pjäxan och stå still i cirka tio minuter. Sedan fortsatte jag min färd igenom Pilbo och ut till cykelbanan på riksväg 293 igen. Turen avslutades genom att passera Vallmora och Kvarnsveden. 

Fick ett nytt fint pass idag alltså. Känner mig rätt stark, men det är lite på gränsen till det jag klarar av. Måste dock fortsätta nöta på, junior kan komma allt från imorgon till den första september. Jag är redo med mobilen på under passen. Försöker bygga en bra grund till framtiden, samt utnyttja mitt (troligen) sista sommarlov till bra träning. 

Imorgon så tänkte jag försöka mig på ett liknande stakpass som igår, med intervaller. Bara vädret är fint så är jag nöjd. Och snälla SLUTA BLÅS storm-motvindar! 

Siffrorna från dagens pass:

4,00,01 timmar
70,29 kilometer
115 snittpuls
134 maxpuls
620 höjdmeter 

Jag använder hjulen från Elpex med vit fälg, mig veterligen de tyngsta dom har, men motståndet varierar från år till år. Dessa rullar förhållandevis lätt, troligen något lättare än Marwe 6, för att få någon referens. 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips är att åka de rundor som du upplever att du har motvind på hela tiden, åt motsatt håll. Då det blåst åt mer eller mindre samma håll hela säsongen!
Värt att testa iaf?

Adam Steen sa...

Förvisso. Men det sjuka är att förr så visste man att man hade motvind ocj medvind cirka hälften av gångerna. Jag åker ju stora delar, eller vissa delar åt motsatt håll på mina vändor. Typ cykelvägen mellan falun och borlänge. Där var det idag motvind åt båda håll.

Anonym sa...

Ja det är märkligt med motvind åt båda hållen på samma sträcka.
Det blåser onormalt mycket, istället för att det faller normala mängder nederbörd, klimatförändring...
Men motvinden kan jag dock ej hänvisa till klimatförändringen som sker :(

Adam Steen sa...

Haha ja. Är väl säkert värre i min inbillning än vad det är, plus vindbyar åt diverse riktningar. Är nog klimatförändringar som du säger

Janne sa...

Grejen är den att du kör så sjukt fort nuförtiden så det känns som motvind överallt, höhö.
Bra period du är inne i nu, kämpa på, kommer ge resultat i vinter ska du se.

Johan Berg sa...

Tycker också att det ofta är motvind åt båda hållen...
Min teori är att det ofta egentligen är sidvind vilket ju är störande i båda riktningarna.

Adam Steen sa...

Haha, kanske är så Janne!

Ja, den teorin har jag också varit inne på Johan! :)