torsdag, juli 27, 2017

Utflyktsdag - Styggforsen och Vidablick


Vilodag idag innebär förutom börskollande och köp av nio stycken Telia-aktier för min enorma julilön på 863 SEK, en liten utflykt till Rättvik och Styggforsen samt Vidablick.  

I Styggforsen, nära Boda Kyrkby har jag aldrig varit förut. Riktigt fin natur med ett mäktigt vattenfall. Hit kan jag rekommendera er att åka! Blev en liten promenad och lite fika där. 

Utflykten fortsatte sen till det 28 meter höga utkikstornet Vidablick. Här har jag varit en gång förut, år 2000 när jag åkte rullskids-SM i herrar 16 och kom på femteplats. Den gången så åkte vi ett backrace nedifrån Rättvik upp till Vidablick. Jag minns att man fick ha fri rull, jag hade ett par gamla Elpex med siffran ”1” på hjulen, dom rullade väldigt lätt men ena spärren fungerade knappt. Då som idag var jag lika livrädd när jag stod högst uppe i tornet och blickade ut över Siljan. Ormar och höjder är de två stora fobierna. 

Bilder:
Inga kommentarer: