måndag, augusti 07, 2017

Dubbla pass idag - 4,30 timmar totalt


Enarmsstakning, testa detta! Inte bara jobbigt att ta sig framåt, det krävs att man håller emot med bålen för att kunna hålla en rak kurs också. Första gången idag med Leki-stavarna och än så länge är jag riktigt nöjd med dessa. Ska jag vara ärlig så var jag lite skeptisk först, vet egentligen inte varför, men ju längre in i passet jag kom desto mer gillade jag dom, riktigt styva och även väldigt lätta!

Det är väl ingen idé att hålla igen nu tänker jag, så idag blev det två träningspass faktiskt. Det första var mitt vanliga måndagspass med följande styrkeövningar:

- Chins med chrunch 3 x 8

- Enbensknäböj 3 x 5, 60 kilo

- Bänkpress 2 x 5, 80 kilo + 1 x 5, 77,5 kilo

- Latsdrag 3 x 5, 82 kilo

- "Stakning" på knä i cablecross 3 x 6, 73 kilo

- Magchrunches i cablecross 3 x 6, 105 kilo

- Stakkast med medicinboll 3 x 8

- TRX-styrka i cirka 20 minuter


Efter styrkepasset på Actic Maserhallen så rullade jag iväg på mina Elpexfyror, totalt 2,30 timmar , 34,4 kilometer och 375 höjdmeter blev det denna gång. Precis som de senaste gångerna så körde jag lite styrkeövningar:

- 5 minuter enarmsstakning höger

- 5 minuter enarmsstakning vänster

- 5 minuter smirnofstak/diagonalstakning

- 10 fartökningar á 20 stavtag

Var rätt mör när jag kom hem. Hann byta om snabbt till torra kläder och sedan gav vi oss av till barnmorskan för kontroll av Amanda och hennes värden. Allt såg bra ut som tur är. Det är ju svårt att säga när junior kommer, kan bli alltifrån ikväll och till den första september. 

Väl hemma igen så åt jag en omelett och sedan blev det lite vila innan dagens andra pass:Löpning i 1,15 timmar. Dels för att få in lite extra timmar, men ändå inte ett pass där jag bara tar mig igenom. Jag försöker ju åtminstone hålla under sex minuter per kilometer när jag tränar själv, det var lagom tufft idag när jag precis har börjat komma igång med löpningen igen. Vågar nog inte springa så ofta och mycket än, känner lite lätt i benen och hälsenan, men det är under kontroll i alla fall. I övrigt så var det sjukt skönt och härligt att springa idag!! Tog mig uppåt via lederna förbi Hyttbro, Bjusan och nästan till Halla fäbodar innan jag vände. Jag hann 13,2 kilometer och klättrade 220 höjdmeter. Idag så sprang jag i mina Hoka One One Clifton 3, fina och sköna skor, ett bra val när stigarna är torra!

2 kommentarer:

Julian Schönfelder sa...

Vad heter modellen av staven?

En del norska landslagsåkare kör ju med leki, bl.a. "Den nya Northug" då måste de väl vara bra ? :)

Adam Steen sa...

Race shark heter min modell.

Ja, precis. Den känns ju verkligen bra!