tisdag, augusti 15, 2017

Fyra timmar skate med 21 impulser sista timmen


Testade att pinka i farten idag, det gick rätt så bra faktiskt, man vet aldrig när den färdigheten kan komma till användning! Adam Larsson ställde sig dock skeptisk till mitt agerande och påpekade att jag är 33 år och snart ska bli pappa: 


Ett pass närmare fulltränad nu då. Dagens succépass blev fyra timmar skate tillsammans med Adam Larsson som stakade på Elpextreor. Galet va?! Att jag skejtar med någon som stakar, men det passade bäst in i planen. I tre timmar åkte vi tillsammans och under den tiden hann vi med att passera följande: Sellnäs, Nyby, Dala airport, Stora Tuna kyrka och Domnarvet. Sista timmen när jag åkte ensam så drog jag direkt till Skräddarbacken och hann med en halvtimme där. Under den timmen så lade jag in 21 impulser (en maxinsats om 12 stavtag idag), har fått ihop 33 impulser på två dagar nu och jag fick en idé om att skrapa ihop 100 under denna veckan. 

Dagens kilometervisare stannade på 64,45 kilometer och jag klättrade 450 höjdmeter. 
   

"Sluta pissa i farten!"

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mycket av din träning går i A1 2 och 3? Har du räknat % på det? Kör du aldrig rena A3 pass/intervall på rullskidor?

Kör hårt! Inspirerande läsning!

Anonym sa...

Är ryktena sanna att Staffan Larsson pissade under ett Vasalopp? Kan vara bra att träna på det ;)

Adam Steen sa...

Lite drygt 10% A3 och uppåt. Hur menar du rena pass A3? Måste ju värma upp, vila mellan intervaller och värma av. Denna sommaren har jag dock pasat på att träna längre pass, mest för att jag tycker ett pass per dag passar mig bättre än två pass. I höst blir det kortare pass. Tack så mycket :)

Haha vet inte. Men ett av åren som Jon Kristian Dahl vann på så låg jag med en bit bak i klungan, (kan det ha varit 2014?), då stannade han vid två tillfällen för att pinka och det tog inte lång tid från att han stannade tills han var ikapp igen :)

Anonym sa...

Sedan kan ju definiera upp och nervärming på olika sett... Du verkar köra 2h upp 2h ner... Jag kör 10minuter:)

Anonym sa...

Jobbar du för landslaget(anonym)?

Adam Steen sa...

Pga ledighet och jag vill passa på att träna mycket i sommar. Alla väljer väl själva.