tisdag, augusti 01, 2017

Kända Skidåkare Som Även Är Bra På Poker


Foto från Pixabay.

Fastän poker och skidåkning är två saker som är så olika varandra som det bara är möjligt, finns det kanske ändå vissa likheter, som förklarar varför så många skidåkare gillar poker. För det första krävs det väldigt mycket disciplin i båda aktiviteterna. För att bli bra på att åka skidor måste man göra det om och om igen, tills tekniken är helt sammanfogad i ens hjärna. Man ska inte behöva tänka på tekniken när startskottet går av. I poker är det exakt samma. De grundläggande strategierna ska vara så självklara till spelaren att alla beslut kommer nästan direkt. Och i båda aktiviteterna tar det åratal före man faktiskt blir bra på sporten/spelet. I detta inlägg går vi igenom ett par kända skidåkare, som också är aktiva i pokervärlden. Om du själv blir sugen av att spela på poker, kan du ta en titt på sverigeautomaten för att få en bättre bild på vad som erbjuds.

Marcus Hellner

Marcus Hellner, den svenske skidåkaren som blev OS-mästare 2010 och 2014, sägs vara en riktig hejare på poker. Såsom det redan har blivit sagt tidigare, är vägen till toppen inom poker inte en enkel en. Det har också tagit rätt så länge för Hellner att bli sedd som ett pokerproffs. I dagens läge spelar han för PokerStars, under sin alias M. Hellner.

Hellner började spela poker med kompisar under alla långa träningsresor. Hans spel har ökat sakta men säkert med årens lopp, och vid dagens läge satsar han mest på hold ‘em och omaha.

Petter Northug

Norrmannen anses av många vara en av de bästa skidåkare i både klassisk som i fri stil. Men något som få vet, är att han också är en riktig talang i pokervärlden. Northug spelar poker på en så hög nivå, att hans tävlingsvinster från poker ligger runt 40,000 USD. Det är kanske inte så mycket om man jämför med de största pokerproffsen, men det är ändå avsevärt mycket jämfört med de flesta.


Foto från Pixabay.

Poker och skidåkning går inte så bra ihop enligt Northugs tränare Eirik Myhr Nossum, som lär ha beordrat stackars Petter att sluta med pokerspelandet helt och hållet. Det kan alltså hända att Northug inte kommer att bli ett fullfjädrat pokerproffs, så länge som han ännu är aktiv inom skidåkning. Norrmannen är dock redan 31 år gammal, och det är inte säkert hur många år till han kommer att verka inom skidning. Kanske ser vi honom flytta över helt och hållet till poker inom ett par år.

Detta verkar vara ett attraktivt val för många atleter. Dansken Thomas Gravesen är nuförtiden en pokerspelare på heltid, och har gjort en rätt så bra karriär av det, efter att han slutade spelade fotboll på toppnivå. Om du själv vill ta och testa dig på poker på nätet, finns det många svenska casinon på nätet var tröskeln är låg för att lära sig grunderna i alla spelen.

Inga kommentarer: