tisdag, augusti 22, 2017

Omställningens tid


Från förra veckans promenad med Amanda i skogarna bortom sjön Bästen

Ja hörni, nu är den här, hösten 2017 och omställningens tid. En försmak av det igår och idag med jobb på skolan, utan ungar dessa två dagar. Men imorgon kommer dom tillbaka till skolan, förväntansfulla kanske. Jag är lite spänd, får se hur samarbetet med min elev kommer gå. Jag tror på det bästa ändå. 

Men det är inte bara jobbet som blir förändringen. En annan stor del i mitt liv är ju som nu vet träningen. Den kommer ju dels få stå tillbaka på grund av jobbet, men jag har ju gjort en oerhört bra insats nu innan. 11 timmars mer träning än förra årets sommarlov och då hade jag en extra vecka ledigt. Så egentligen var denna veckas sommarlov cirka 30 timmar mer om man jämför med lika många veckors ledighet. Jag som tyckte att jag tränade bra förra sommaren! 

Den allra största och mest roliga förändringen är ju också på ingång; bebisen (Alfons?)! Igår kväll var vi in till förlossningsavdelningen i Falun. Amanda hade haft lite blödningar. Efter diverse kontroller av Amanda och bebisen så visade det sig att allt var i sin ordning. Amanda hade öppnat upp sig 3-4 centimeter och börjar förbereda sig för förlossning. Spännande, nervöst, läskigt.. Jag sitter här på ”hold” på jobbet och väntar. Barnmorskan trodde att förlossningen skulle dra igång vilken dag som helst nu.. 

En liten ytterligare förändring är att jag cyklar till jobbet, sex kilometer enkel väg. Vardagsmotion och slipper slita på Benzen i onödan. Sparar också pengar. Målet är att avsätta så stor del av möjligt i månaden till aktier och fonder, för att någon gång i framtiden helt eller delvis ska kunna leva på utdelningarna. Jag kommer troligen att sälja min lägenhet snart för förhoppningsvis 1,1-1,2 miljoner och kanske även Benzen för cirka en hundring. Planen med det är att köpa en hybridbil och eventuellt en tesla inom några år. 

Inga kommentarer: