måndag, september 25, 2017

BlossalyckanTjenare alla mina bloggläsare.

Att bo i hus borde ju vara dom flestas dröm eller mål här i livet när det kommer till nutida eller i alla fall framtida boende. Går jag till mig själv så ser det ut så åtminstone. Nu bor ju jag med min tjej i ett hus här i Borlänge och trivs väldigt gott med det. 

Skulle man vilja bo i, eller flytta till ett nybyggt hus så hade det ju varit coolt med något unikt. Någon form av nybyggda arkitektritade hus hade ju inte varit fel då. På Blossalyckan så hittar ni en massa olika passivhus. Ett passivhus är ett hus med väldigt låg driftskostnad och ett härligt inomhusklimat.  Till skillnad från "vanliga hus" där den mesta energin bara försvinner. Ett passivhus är välisolerat och tätt, det tar tillvara på den mesta värmen och energin. På så sätt får man ett hus som både är mer fördelaktigt för miljön och för plånboken. Win win alltså. 

Som om inte det vore nog så ligger dessa hus på Blossalyckan endast 300 meter ifrån havet, i Skäldervikens södra strand, inte alltför långt ifrån Helsingborg. Just havet är ju faktiskt ett ställe som jag skulle kunna tänka mig att bo nära någon gång. 

Inga kommentarer: