tisdag, september 05, 2017

Dagen i bilder - fixardagen


I våran familj är vi tre killar, en tjej och noll feminister.

Har hunnit med en del idag. Men det finns ju att göra. Vi har kontaktat ett försäkringsbolag för att ordna en försäkring till vår nyblivne son. Kontaktat socialförmedlingen för att erkänna faderskap, men såskopparna där hade telefontid endast mellan 09,30 och 10,00. Fast dom kanske har fullt upp med utbetalningar åt folket på Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna, så då finns det väl inte tid till oss andra som i alla fall försöker..

Efter telefongrejerna så fick Amanda ta hand om Alfons medan jag kalkade av kaffemaskinen, i samband med det så ordnade jag med värmepumpen som visade ett felmeddelande om "fasföljdsfel". Värmepumpen fixade jag genom att först tömma ventiler och därefter byta säkringarna, samt starta om själva elförsörjningen till huset, då löste det sig. Man lär sig något nytt varje dag.

Jag fortsatte fixandet med att handgräsklippa det som inte automovern hinner med och sedan trimmade jag kanter med trimmern. Även trimmern felade idag och jag blev tvungen att fixa den med lite skruvande. 

Nu återstår det en cykeltur till diverse affärer för att handla mat, en soptunna för blöjorna i skötrummet, ett postenkuvert för att skicka iväg min pulsklocka på service, och säkert något mer som jag garanterat glömt. 

Här är lite bilder:Alfons är duktig på dagarna, då sover han nästan bara, men på nätterna så håller han oss vakna med skrik och gnäll. Då känner man sig rätt maktlös, stackaren.Har plöjt igenom nästan alla avsnitt av Johannes Høsflot Klæbos youtubekanal, den rekommenderar jag skarpt, bra filmat och roligt innehåll. Enda Youtubern jag följer, lite annat än att kolla på någon cykeltävling filmat från en styrstam.. Nyavkalkad kaffemaskin.


Felmeddelandet (röda lampan till vänster) är nu fixat.


Här är mina träningspjäxor.. Skandal att jag inte har fått några nya.. Jag hoppas på att min svärmor kan laga dom genom att byta dragkedja.


Slit och släp.


Idag fick vi hem ett litet paket med produkter från Happygreen, jag beställde "tandpulvret" till mig och resten av produkterna är till Amanda. Kan ju vara bra med lite kosttillskott för henne nu när hon ammar. Jag tyckte dom hade ett bra utbud av diverse kosttillskott på sidan. Rekommenderas!


Far och son.

2 kommentarer:

Borlängebo sa...

En skomakare som fixar den där dragkedjan för typ en hundring, kan dock vara så att du lär fixa fram en ny dragkedja själv. Går köpa för typ 20 kr hos välsorterad sporthandel.

Adam Steen sa...

Tummen upp