måndag, september 25, 2017

Ett ständigt skrikande


Alfons verkar nöjd över sin snygga body 

Jag visste att det skulle bli jobbigt och en omställning att bli pappa. Men detta var bortom mina fantasier. Skrik mer eller mindre till fyra inatt, sen vill han äta nästan en gång i timmen. Varje enskild matning tar cirka en halvtimme. Det var rätt kämpigt där inatt med all skrik. Men på något vänster så somnade plutten när Amanda lade honom på sidan om sig. Så vi fick i alla fall några timmars sömn. Vi ska nog testa att köpa ersättning, för att se om han blir mättare och lugnare av det. 

Kämpig månad blir detta också ekonomiskt. Enda ”lönen” jag får denna månad är fyra av mina tio pappadagar. Så 1656 kronor inkasserade jag idag från försäkringskassan. Kul. Det ska alltså räcka till allt. Vart resterande del är, bland annat VAB-pengarna kan man ju bara undra. Vi har skickat in intyg till försäkringskassan i alla fall. Allt för en behandling på sjukhuset helt i onödan... Jag har väl ett för svenskt namn för att få bidrag/ersättning kanske. Även om det här med bidrag aldrig varit min grej. 

11 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, nu är du ju där, gnäller på att bidragen är för låga=) Vänsterpartiet nästa!

Adam Steen sa...

Haha nej. Gnäller på att jag inte får vab som jag har rätt till.

Anonym sa...

FK har på order av regeringen blivit stenhårda vilket i princip mörkas. Två mig närstående får ingen ersättning från FK pga:

1. Teknikalitet gällande antal timmar jobbade i sträck vid 50 % sjukskrivning och timanställning. Jobbade alltså för många timmar en dag i veckan (istf att jobba 1 h den dagen blev det 3 h tex) men totalt antal timmar/vecka stämde.

2. Ung person som är hjärtopererad 2 ggr får ingen ersättning längre pga FK-läkare tycker att personen är 100 % arbetsför trots att hjärtkirurger, hjärtspecialister säger helt tvärtom.

Media skriver givetvis inget av detta pga att det är S som gör detta.

Pengarna behövs ju dessutom till mer behövande människor från andra länder som vi vet...

Hans ten Berg sa...

Hej. Min äldste son (15 år nu) skrek i princip 6 månader oavbrutet, den dag han blev 6 månader slutade han helt plötsligt att skrika. Det var en enorm befrielse. Vi provade en massa saker, ge honom mat på jämna och ojämna tider, utesluta mjölk ur mammans kost för att minska ev besvär av laktos etc etc. Men inget hjälpte. Hur som helt slutade allt skrikande helt tvärt på halvårsdagen. Mkt skönt.

Adam Steen sa...

Anonym: Fy fan vad sjukt, skrämmande och tragiskt.

Hej. Tack för din kommentar.. då vet vi vad vi kan se fram emot :)

Anonym sa...

Testa ge ersättning på flaska. Funkade för oss... Hade mycket skrik första veckorna sedan var del helomvändning för vi tog till flaskan :) Mätt å belåtnet barn :)

Anonym sa...

Det är sjukt jobbigt när man är mitt uppe i skriknätterna! Våra tre har varit olika men vid 3-4 månader har det lugnat ned sig med nattätande. Nummer tre började vi dessutom, mot alla råd och bättre vetande, med napp i princip direkt Funkade kanon för oss men kan säkert bli mindre bra. Tror vi haft ambitionen att alla tre skulle sova i egen säng som liten men det var bara att glömma. De har fått sova hos oss. Kämpa på och kom ihåg att det kommer att vända!

Anonym sa...

Man ska vara försiktig att kritisera ett bidragssystem som man själv tar del av

Adam Steen sa...

Tack för tipsen :)

Anonym sa...

I större delen av världens länder (de som saknar sosseregering)hade du inte fått någon ersättning alls. Dessutom hade det säkert kommit en fet sjukhusräkning som lök på laxen!

Adam Steen sa...

Men dö.