lördag, september 23, 2017

Gym + rullskidor i pissväder med finsällskap


Jo hej!

Har avverkat ett bra träningspass idag, syftet och huvudfokuset var styrketräningen på gymet. Välbehövligt och viktigt pass ändå. Förra året var jag ju helt utan gym under sommarhalvåret, förutom TRX-styrkan, då var fokuset att tappa lite i vikt och ändra lite träning. I år så har jag kört ett gympass i veckan. Kan väl egentligen inte säga vad som är bäst, men jag måste väl ändå tro på det jag gör och då jag i år kört styrka så blir det ju ett lite annorlunda upplägg mot föregående år och det är ju vad vi får hoppas utvecklande. TRX-styrkan vet ni ju i alla fall att jag förespråkar, den är otroligt bra och min tidigare ständigt krånglande rygg är i det närmsta helt bra nuförtiden. Det är en tråkigt och väldigt jobbig träningsform, men ack så bra för bålen. Och just bålen är nog bra att träna för i princip alla idrotter/idrottare. 

Det jag körde idag var:

Chins med chrunch 3 x 8

Enbensknäböj 3 x 5, 60 kilo

"Stakning" på knä i cablecross 3 x 6, 73 kilo

Magchrunches i cablecross 3 x 6, 109 kilo 

Bänkpress 3 x 5, 77,5 kilo

Latsdrag 3 x 5, 82 kilo

Stakkast med medicinboll 3 x 8

TRX-styrka i 20-25 minuter


Efter gymet så mötte jag upp med Rikard Claesson, Måns Sunesson och Adam Larsson. Vi tog en rullskidvända över Norr Amsberg och Medväga. Under turen så dunkade jag in 10 stycken fartökningar (90%) á 20 stavtag, med 20 stavtags vila mellan varje. Totalt var jag ute i 2,10 timmar. Ruggigt väder idag, men med en lättare regnjacka så funkade det ändå helt okej, temperaturen är rätt varm än så länge.

Imorgon ryktas det om intervaller igen, kämpa!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken vikt har du på medicinbollen för stakkast?

Adam Steen sa...

Varierar mellan 8, 10 och 12. Men vanligen 10