måndag, september 25, 2017

Lär ha in deg


Tatuerade mig idag. Amanda också. Ville göra något speciellt för min son. 

Med tanke på noll inkomst hela sommaren och även denna månad så kanske det var onödigt med en tatuering, skaplig dubbelmoral.. Men jag handlar aldrig något mer än det absolut nödvändigaste. Dessutom så har man ju alltid buffertar och jag ser alltid till att betala alla räkningar direkt när dom kommer, samt även sätter av 10-50% av allt jag får in till min aktie- och fondportfölj. Men jag hatar känslan av att gå lite minus nu under dessa månader det hinner nog snart vända. 

- Hoppas jag får lägenheten såld i sinom tid, så det rullar in lite deg där. Minst 80% av den vinsten ska ju in i den långsiktiga pengamaskinen. 

- Vi ska försöka anmäla vården för det som hände Alfons med onödig behandling, miss av provtagningar och så vidare. Kanske man kan hoppas på någon krona där i skadestånd?

- Köp gärna mina stavar och annat här

- Kanske borde slå till med en ny swishvecka? Dunka in en liten sponsring här: 0761664997

- Någon/något företag som vill sponsra mig mot skidskolor, teknikträning, träningsupplägg, eller annat?

- Köp reklamplats, blogginlägg, länk, logo, eller annat på bloggen. Kontakta mig på mail


- Har ni något annat tips på hur er favoritbloggare kan få in lite deg?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vad satsar du på för aktier? Tänker du långsiktigt eller hög risk?

Adam Steen sa...

Large cap typ, långsiktigt med låg risk. Planen är att leva delvis på utdelningar om typ 15-20 år

Anonym sa...

Skadestånd från vården kan du glömma, så fungerar det inte så länge inga bestående men eller dödsfall förekommit. Däremot alltid bra att Lex Maria-anmäla för att ändå ge vården en käftsmäll om dom förtjänar det.

Adam Steen sa...

Typiskt. Okej!

Anonym sa...

Funderat nått kring att börsen är högt värderad nu och hur dubskulle hantera ett ras på 20-40%?

Anonym sa...

Hade fått känslan att du var emot tiggeri 😆

Anonym sa...

Dra igång en rullskidkurs på 4-5 träffar och fixa någon deal med skistart så du kan ge ett erbjudande som få kan motstå.

Adam Steen sa...

Men ja. Ska väl spara på lång sikt som jag skrev..

Ja kanske skulle vara något! Vad för typ av erbjudande tänkte du på? :)

Stefan sa...

Gör som vi flesta gör, jobbar heltid utan att gnälla vad jobbigt allt är bara för att man inte kan träna på heltid :-)

Adam Steen sa...

Alla väljer väl själva. Sköt ditt du, så sköter jag mitt. Läs bloggen om det passar, annars låt bli.

Anonym sa...

Vore grymt med en kurs där det gick att testa lite olika rullskidor och sedan köpa något par man gillar till reducerat pris! Annars vore ju 30% på dämpade stavar och rullskidor samt en start i något långlopp Skistart arrangerar ett riktigt bra paket!

Adam Steen sa...

Bra idéer :)

Matte sa...

Har du kikat sigmastocks ang aktier? Bra om man vill ha inspiration, Kostar dock 100ish kr per år. då kan man ställa in så den väljer hur man ska placera :) typ 50% tillväxt 50% stabila vinster
Har en fråga också, hur undviker man på bästa sätt att få blåsor i handflatorna vid rullskidåkning? Får alltid en fet blåsa i högra handflatan som hindrar mig från att fortsätta åka då det gör svinigt ont.. några tips?

Adam Steen sa...

Hej. Nepp. Vill helst lära mig själv :)

Ja du. Jag fick det förr, inte längre. Kolla så att du har bra handskar och handtag. Sen får du bara nöta på tyvärr :/