tisdag, oktober 31, 2017

5 x 4 djävulsminuter


Givetvis cyklar jag till och från gymet, Actic Maserhallen 

Nu ser jag änden på detta elände. I alla fall om min plan går i låset. Tanken är två till pass nere på gymet, imorgon och i övermorgon. Därefter är tanken tre dagars skidåkning fredag - söndag. Då har jag nog ”tjänat ihop” så att jag kan ha råd med lite lugnare pass, idag var det nämligen mitt elfte hårda pass sedan måndagen den 16:e oktober. Det börjar kännas. Svårare och svårare att ta ut mig, både mentalt och fysiskt. Men förhoppningsvis får jag en liten skjuts av denna intervallperiod, eller vad vi ska kalla det. Borde ju inte bli sämre, och timmar har jag ju kört i mina dagar. 

Idag så körde jag mitt femte testcykelpass under denna perioden. För att inte göra er besvikna så blev det en exakt kopia på övriga pass: 5 x 4 minuter, 2 minuters vila. Tio minuter uppvärmning och typ två minuters nedvarvning. Precis som igår så var jag lite tröttare än tidigare, orkade inte riktigt dra lika tunga ”växlar” och pulsen kom inte riktigt upp i samma nivåer som föregående pass, men väl in i AIII-zonen. Under intervallerna så växlar jag mellan 40 sekunder sittande och 20 sekunder stående. Försöker ligga på 100 i kadens, för att inte gå mig för stum i benen. 

Dagens snittpuls per intervall:
Inga kommentarer: