fredag, oktober 27, 2017

Alfons tappar i vikt - Börsprat - Med mera


De tre vännerna och jag

Jobb

Fredag idag med allt vad det innebär. Numera så är det ju två olika jobb i ett under dessa dagar. Först skidprofil för ett gäng och därefter assistent på samma skola. Det plus cykel till och från jobbet ger ju en härlig start på helgen och även det kommande höstlovet! 

Habegäret

Igår tror jag att jag lyckades bli av med habegäret av Apple Watchen. Jag åkte till Elgiganten efter jobbet och kände på visningsexemplaret där i några minuter, sedan så tror jag att begäret att ha en försvann. Riktigt skönt. Det är ett bra tips till er som är sugen på att köpa saker, men är för snåla! 

Alfons tappar i vikt

Jag fick precis i detta nu besked av Amanda som varit på BVC med Alfons om att han återigen tappt i vikt. Han har alltså vid de två eller tre senaste träffarna tappat i vikt.. Stackaren. Han har också blivit lite mer skrikig igen under de senaste dagarna. Lilla plutten.  Han är åtta veckor gammal idag och väger 4260 gram. Han har tappat 40 gram nu på tre veckor. Det Amanda fick till tips var att ge honom ersättning efter varje matning. Hoppas det hjälper. Vi får väl en expertpanel av folk efter oss som vet exakt hur vi ska göra nu. 

Pengar

Idag trillade lönen in på kontot, fint! Jag köpte lite aktier för en del av inkomsten. Bland annat i Skanska, Axfood, H&M och Fortum. I eftermiddag när amerikanska börsen öppnar så ska jag fylla på i Johnson & Johnson. 

Tidigare nämnde jag ju att jag hade en liten, liten buffert av sparpengar på SBAB.se, dom erbjuder 0,65% ränta. Igår så upptäckte jag att SVEA ekonomi kunde erbjuda 0,85%, så jag flyttade över pengarna dit. Det är inga stora summor det rör sig om, men samtidigt så är det ingen välgörenhet jag sysslar med heller. 

Snart ny månad och det ska bli skönt att slippa de 24 kronorna som tidigare drogs i månaden för mitt visa-kort hos Nordea. Nu har jag även fått en bonuscheck på 20 kronor bara för att jag använder mitt OKQ8-visa. Det har även trillat in två vardera bonuscheckar från Willys och ICA under senaste veckan. Det lönar sig att vara medlem! 


Inga kommentarer: