tisdag, oktober 10, 2017

Tisdagskul i Romme alpin


Ny dag, nya intervaller. Idag blev det löpning med stavar i Romme, eller Råmme som David Holmström säger. Jag kom inte riktigt upp i puls som i fredags när jag sprang löpintervaller i Skräddarbacken, men det har blivit en del högintensivt pass på slutet och dessutom så kommer jag generellt upp högre i puls på mer ”normal löpning”. 

Det blev ett upplägg idag som följer:

5 x 4 minuter, i princip så hårt jag kunde. Mellan intervall 1-3 hade jag två minuter i vila, sedan var jag uppe på toppen och var tvungen att jogga hela vägen ner igen, innan jag sedan kunde köra två till med två minuters vila. Fyra minuter är lång tid när man ligger nära sitt max. Men ack så bra. Ska försöka köra lite mer liknande intervaller, dels för att spara tid, men också för att försöka reta igång syreupptaget en del. 

Efter fyraminutersintervallfesten var det dags för lite kortare intervaller:

5 x 30”-30”  samt 10 x 10”-20”, efter det fick man så man teg i alla fall. Kändes rejält i hela kroppen och en helt okej känsla. 

Enligt pulsklockan så skramlade jag ihop hela 665 höjdmeter under de 90 minuterna jag tränade, riktigt fint!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, kör några frågor :)

Kommer du köra mot northug i völlan (bruksvallarna)?

Använder du tillägg i kosten dvs protein/kreatin/aminosyror etc?

Tackar i förväg, bra blogg, inget fjolleri ,- bra

Adam Steen sa...

Tjena!

Nej, blir nog inte så i år :)

Nej, bara vitaminer, mineraler och omega 3 från helhetshälsa.

Stort tack för det, kul att höra! :)