torsdag, oktober 12, 2017

Känd på Actic - tävlingspendlaren - träningsfokus


Äh, vadådå? (2015 kom jag 48:a i Vasaloppet) Kika gärna förbi Actic Maserhallen på måndag om du har möjlighet 

Kallt och soligt igår. Pissregn, grått och blött idag.  Nu har tydligen det här blivit någon form av väderblogg också!? Trots att man inte kan påverka vädret så påverkar ändå vädret så mycket på det mentala planet. Suget att träna och att överhuvudtaget vara utomhus minskar drastiskt när regnet häller ner. Men som vanligt: bit ihop och kämpa. Det hade kunnat vara värre. 

Vet inte hur många gånger jag nämnt det, men jag cyklar ju till jobbet på morgnarna. Har tänkt en tid att jag skulle ha mätt sträckan, men alltid glömt det. Fram tills idag. Här är siffrorna för cykelpendlingen (obs, jag byter ej om och räknar såklart inte detta som träning):
Trodde inte medelhastigheten skulle vara så hög. Idag var det också mer trafik på gång- och cykelbanan, så jag blev tvungen att sakta ner onödigt många gånger. Dessutom fick jag stanna för en tågövergång. Även om jag inte trampar på det jag har längs vägen så vägrar jag bli omkörd av någon och även att ha någon jävel på hjul. Inträffar det så blir jag ju såklart tvungen att skruva upp intensiteten och även att satsa i kurvorna. 

Har en jäkla träningsvärk i skuldrorna idag. Undrar om det är från styrkan eller från enarmsstakningen igår?! Kanske en kombination. Men jag har inte haft någon träningsvärk efter styrkan den senaste tiden och har dessutom inte kört enarmsstakning på länge. Så det borde vara från enarmsstakning ändå kanske...

Sitter nu på rast uppe i lärarrummet och hör regnet slå mot takfönstren. Är inte sådär supertaggad till att ge mig ut i regnet i eftermiddag för att bränna av stakintervaller i min ensamhet.. Har märkt att det är ganska mycket mentalt som hindrar mig från att få upp hastigheten och pulsen det där lilla sista under ensamma intervallpass. Det gäller verkligen att jag har ett bra fokus och tankarna på rätt saker hela tiden. 

Inga kommentarer: