måndag, oktober 16, 2017

Operation Adam 2.0


Jonas Birgersson fångade mig på bild under Beat the mountain. Här går jag balansgång mellan olika träd. Skadorna på knäet uppkom på något hinder innan, men inget jag kände av. Notera hur fet jag ser ut... Tror dock att bilden ljuger en aning. Notera också att min Swix-tröja  är hel här. 

I lördags hade jag mer eller mindre gett upp allt, förvarnade skolan om min skada och att jag eventuellt skulle vara hemma. Trodde aldrig jag skulle kunna röra mig igen. Ni vet, dramaqueen deluxe. 

Igår söndag så grejade vi lite hemma. Jag gick runt med Alfons i en bärsjal och hjälpte till med det jag kunde, såsom att plocka bort nedfallna äpplen från gräsmattan, dammsuga och städa. Amanda fick denna gång använda handjagar-gräsklipparen för att ta bort gräs där inte automovern kommer åt. Vi var också ut på en promenad i regnet och jag testade på skoj att jogga cirka tio steg, det fungerade. 

Idag är det måndag igen och jag är på jobbet. Jag tog mig dessutom cyklandes hit. Hör och häpna. Det gick bra. Jag får lite ont i axeln i vissa lägen och rörelser. Men det får jag väl räkna med. Jag kan i alla fall klara mig rätt bra, påklädning, dusch och andra vardagsrejer funkar helt okej. Ikväll så ska jag dessutom till Actic och visa upp mig, för den där SkiErg-grejen jag bloggade om förra veckan. Jag kan ju vara där och prata i alla fall. 

Jag har fått ett stort gäng peppande och fina kommentarer från er på omina forum. Det värmer verkligen, tack för det! Bland annat så skrev Anders Södergren följande till mig på Facebook igår:Sådana kommentarer ger mig hopp och även om jag såklart inte tänkt ge upp så är det ju skönt med folk som varit med om liknande berättar att det är möjligt att komma tillbaka igen! 

Jag har idag bestämt mig för att försöka köra träning så gott det går. Min plan är följande tre pass:

- Intervaller på testcykel, högst en timme totalt

- Intervaller uppför på löpband, högst en timme totalt

- Styrka/rehab. Hitta på lämpliga övningar både för styrka och rehab 

- Repetera ovanstående. 

Eventuellt om man skulle köra rullskidor utan stavar eller med en stav, men det avvaktar jag med ett tag. Vi får se hur allt faller ut och hur det känns. Men idag känns livet något ljusare än i lördags. Tack för ert stöd kära läsare. 

2 kommentarer:

Janne sa...

Trist att läsa om olyckan, men kul att du är på g igen och ser lite ljust på framtiden. Har du nån tävlingsplan inför vintern? Tänker du fösoka försvara cupvinsten från i vintras? Vilka lopp kommer du garanterat köra osv? El är det för tidigt att svara på. Krya på dig nu, tror du kommer vara grym till vintern.

Adam Steen sa...

Hej. Ja, tack så mycket :) har ingen aning än. Det hade jag inte innan skadan heller :) tack för det!