torsdag, oktober 05, 2017

Spartips - sista vilodagen - cykelvett


Tjenare! 

Det var rätt kallt i morse när jag cyklade till jobbet, typ tre plusgrader. Usch för det. Vi blev utan sommar i år. 

Sista vilodagen idag och solen skiner nu åtminstone. Toppen! Mindre toppen att Alfons skrek hela natten, så jag sov väldigt dåligt och Amanda i princip inget alls. Får åka hem och avlasta henne nu snart. 

Det är ju kanon att cykla, har räknat ut att jag sparar typ 1100 kronor i månaden mot när jag pendlade till falun och jobbet med bil. Lite mer sparåtgärder: 

- Jag sade upp mitt visa-kort hos Nordea, vilket sparar mig 288 kronor per år. Istället använder jag ett gratis visa-kort från OKQ8 bank. Enda nackdelen med detta kort är att det är en dyr avgift att ta ut pengar, men jag handlar aldrig med kontanter. 

- Jag tog bort tillägget för fast egendom på lägenhetsförsäkringen och sparade med det lite drygt 500 kronor per år. Försöker också få en billigare bilförsäkring än de 5500 jag betalar per år hos dalarnas (Länsförsäkringar). Men planen med bil blir en eldriven eller hybrid framöver. 

- Har startat ett sparkonto på SBAB bank som ger mig 0,65% ränta på den lilla buffert jag har som ej ligger på börsen. 

- Försökte byta bolån till SBAB som kunde ordna 1,59%, men jag tjänade för lite... Så jag försöker hitta en annan bank som kan ge mig billigare bolån än dom 1,65% jag har hos Nordea. Tips mottages tack!? 

- Har öppnat ett konto på Lendify för skojs skull. Gör det du också, använd min inbjudningslänk

- Handlar numer bara mat på Willys, men har även blivit kund hos Hemköp och på Ica, för att få eventuella erbjudanden. 

I övrigt så är jag väl sparsam och försöker att undvika kostnader så långt jag kan. Har blivit som en grej nu. Ni kanske tycker det är småpengar, men många bäckar ni vet... Tjänar ju så dåligt så att man är ju nästan tvungen att leva snålt också. Men jag försöker samtidigt att sätta av 25-75% av allt jag får in till börsen. Målet är att leva på utdelningar någon gång, åtminstone delvis. Det är helt emot hur jag var förut, då ville jag bara handla det dyraste av allt och tyckte inte om att handla på billiga ställen och så vidare.. Sjukt hur man ändras med åren. 

Nu ska jag cykla hemåt. Varenda morgon när jag cyklar till jobbet så störs jag över hur dåligt gång- och cykelvett folk har. Vinglar över hela cykelbanan, går i bredd, noll uppsikt, helt i sin egen värld och så vidare. Men så tycker jag väl om mina medtrafikanter när jag åker bil också, så det är nog ingen skillnad. 

2 kommentarer:

Enerfy - Försäkring med Moderna sa...

Hej Adam!

Du vill byta till en billig bilförsäkring? Och du gillar att cykla?
Enerfy - Försäkring med Moderna är en bilförsäkring som blir billigare ju mindre och bättre du kör. Försäkringen baseras på bilmodellen + hur du kör, så om du låter bilen stå för att istället ta cykeln till jobbet kan du spara pengar.

Kolla ditt prisförlag på www.enerfy.se

Anonym sa...

Bra att du cyklar ��Men varför använder du inte hjälm? Alfons behöver sin pappa i många till �� En vän blev påkörd av en bil på väg till jobbet. Men som tur var hade hon hjälm, tur det var den som sprack & inte skallen.