fredag, oktober 06, 2017

Upp och ner med Alfons och dags för träning


Alfons

Lite sen på bollen kanske, men den här lilla filuren fyllde en månad redan i söndags. Den första oktober alltså. Var tar tiden vägen?! 

Det går ju lite upp och ner med vår kära ögonsten. Vissa nätter är han rejält skrikig, andra lite mindre. Men som jag har förstått det är det normalt med små bebisar. 

Idag så var vi till socialförvaltningen för att skriva på faderskapspapper och papper om delad vårdnad. Det känns skönt att ha det på pränt att jag är pappan till den lille. 

Träning

Jag valde ju att träna på så mycket jag hade samvete till under min lediga tid innan jag började jobba igen. Det gjorde att jag kunde ge mig själv ro, med tre vilodagar och på så sätt få en smygstart in i jobbandet igen. Det tycker jag var väldigt skönt och välbehövligt.  Så idag är det dags att återgå till träning igen, perfekt på en fredag. Planen för idag är: löpintervaller på elljusspåret i Skräddarbacken + sprättande skidgång + en kortare sväng stakning. Totalt ska jag skrapa ihop 7,5 timmars träning under helgen och då har jag fått ihop 60 timmar under de senaste fyra veckorna. En bra nivå och något jag numer måste vara nöjd med. 

Jag har börjat satt en liten plan till nästa träningsperiod (4 veckor), då har jag listat upp lite punkter som jag ska förhålla mig till, såhär ser det ut:

- 50 träningstimmar
- 10 intervallpass
- 4 styrkepass
- 4 extra TRX-pass á 15 minuter

Målet är att försöka träna lite mindre i mängd och få till lite hårdare träningspass. Ungefär som man brukar göra in emot säsong. Känns bra mentalt nu i alla fall. Dessutom så är jag troligen ledig vecka 44, så då har jag några dagar att lägga mer fokus på träning. 

Har ni någon plan för er träning? Eller kör ni bara på? Jag är lite upp och ner, ibland vill jag ha en plan och ibland inte. Kan vara skönt att veta vad man ska göra, men samtidigt får man inte stirra sig blind på planen, utan det är viktigt att lyssna på kroppen också. Variation i träningen, samt att få med viktiga delar/nyckelpass är väl det man ska sträva efter om man frågar mig. 

6 kommentarer:

Vingelpelle i led 1 sa...

Grymm blogg Adam.

Jag försöker träna så ofta och mycket det går. Bor man i Sverige, har sambo och heltidsjobb kommer det alltid dagar då träningen uteblir av olika anledningar. Bara att köra på.
Förresten, Vad har du för recept när du gör chokladbollar? jag anser mig göra Sverige godaste chokladbollar (om man gillar kaffe). Men dom kanske kan bli ännu bättre?

MQ sa...

För en motionärsgubbe som mig med max 300 timmar per år tror jag kontinuitet/nyckelpass ju närmare säsongen man kommer är otroligt viktigt. Har följt din blogg ett tag och du verkar aldrig vara sjuk eller förkyld, kör du nån mirakelkost? Det kanske ändrar sig om junior börjar förskolan. Kör hårt!

Anonym sa...

Intensiv spinning på cykel är bra som fan. Går även bra på trainer hemma om man har musik i lurar. Både korta och långa intervaller. Det ger resultat för konditionen...

Adam Steen sa...

Vingelpelle: tack. Kul att höra! Bra kämpat mannen :) Jag använder mig av arlas recept, googla. Vore spänmamde att testa dina :)

MQ: Hej. Precis. Mycket bra tänk där! Nej precis, jag tänkte på det senast idag. I mina tonår var jag ständigt sjuk. I tidiga 20-åren med. Numer är jag nästan aldrig det. Nej, äter multivitamin, multimineral och omega 3 från helhetshälsa. Och en jäkla massa lösgodis ;)

Anonym: absolut! Det gör det verkligen!

Håkan sa...

Jag är också upp och ned. Lite humörstränare oxå. Men med tre kids, heltidsjobb och diverse ideellt arbete i olika föreningar får man besinna sig. Det funkar dock bäst med en plan. Träningspendla och lunchträna 2-3 gånger per vecka samt ett pass på helgen är riktigt bra. Minst ett styrkepass och ett intervallpass. Synd att jag är så sjukt bekväm bara!

Adam Steen sa...

Du kämpar på bra!! :)