tisdag, november 07, 2017

Frostmorgon och träningstankar
Fin morgon att cykla idag. Minus två grader, soluppgång och frostigt. Det är ju härligt att få röra på mig lite extra varje vecka, nu när träningsdosen av förklarliga skäl (bebis, jobb och axelproblem) minskat. Skriver ju såklart inte upp cyklingen som träning, men jag försöker ändå hålla bra tryck i pedalerna hela tiden. Med en sträcka av 5,3 kilometer och typ 15 minuter enkel väg, så får jag ju 53 kilometer och 2,30 timmars ”gratis” rörelse varje vecka. Det är ju ändå bättre än inget! Så cyklingen är inte bara för att jag är snål och inte vill slita på Benzen. Tidsaspekten av att cykla är en annan faktor, det går ju nästan snabbare än att ta bilen. 

Det var skönt med vilodag igår, fick ändå ihop en del promenerande och cykling som jag nyss nämnde. Vardagsmotion. Idag är det dock dags för träning igen och på min plan har jag skrivit intervaller, det som passar bäst idag är löpbandsintervaller. Det är perfekt att kunna ha det som alternativ nu när det är lite mittemellan-säsong. Tack vare min period nyss där jag mer eller mindre var tvungen att träna inomhus med tanke på axeln så insåg jag hur enkelt och effektivt inneträningen var. Hade jag inte haft det så hade jag troligen inte valt inneträning idag. Planen framöver blir väl att få till bra pass, varierat med inomhus och utomhus. Försöka vara tidseffektiv och inte köra för mycket timmar, snarare bättre pass. Sen får vi ju se hur allt artar sig kring kommande tävlingar, hur axeln reagerar och så vidare. 

Inga kommentarer: