onsdag, november 08, 2017

Kraschade med cykeln på onda axeln


Igår var det ju guld och gröna skogar kring hur trevligt, bra, skönt och så vidare det är att cykla till jobbet. Lite nya tankebanor idag. Jag har ju varit lite orolig hur det skulle bli när halkan kommer, jag kan ju inte köpa dubbdäck i alla fall. Idag fick jag smaka på den halkan jag oroat mig för. Trots att det inte varit minusgrader så var det svinhalt imorse. Det visste jag inte när jag i full sula svängde i första kurvan och lade mig ner på min onda axel. Framhjulet släppte och jag hade ingen chans att värja mig. 

Blev livrädd att något gått sönder eller att jag skulle göra mer illa mig än jag gjorde. Inte förens jag var framme vid skolan så kom jag att tänka på att jag landat på min onda axel. Av någon turlig anledning så klarade jag mig helt utan smärta. Enda skadan är skrubbsår på knäet. Dessutom så blev framhjulet vint, så det måste jag räta till. 

Överlever jag hemfärden så ska jag köra gym och rullskidor idag. Hoppas det inte är lika halt då. 

9 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att det gick bra, men jag hoppas du använde hjälm?? Om inte så hoppas jag du börjar använda det �� Du kunde ramlat & slagit i huvudet istället för axeln. Alfons behöver ha sin pappa i många år till ��

Anonym sa...

Swingking

Adam Steen sa...

Ja och nej

Anonym sa...

Svarade du JA på att du hade hjälm? Eller ska börja använda hoppas jag? Du är otroligt duktig som kämpar på. Lycka till i vinter :)

Adam Steen sa...

Inte på det. Kommer aldrig någonsin använda hjälm för att någon tjatar mig till det :) stort tack för det :)

Anonym sa...

Det var inte menat som negativt tjat. Jag jobbar på ambulansen & har sett flera cykelolyckor genom åren. Tyvärr tom några som avlidit. Hoppas att jag får följa dig i många år till och att Alfons får ha sin pappa frisk och stark.

Adam Steen sa...

Nej jag förstår :) Usch... Tackar, vi hoppas på det :)

Håkan sa...

Men varför inte använda dubbdäck?
Går ju trögare = bättre träning och med bonusen att du slipper se ut som ett fån när du ligger på asfalten :)

Det märks att du är cykelpendlarrookie. Du kanske omvärderar både hjälm och dubbdäck vad det lider. Eller så börjar du väl ta bilen :)

Adam Steen sa...

För snål för det. Haha japp :) kan nog bli bilen, planen är ju skidor efter jobbet i vinter, så då blir det ju bil oftast ändå :)