torsdag, november 23, 2017

Pissväder, barndom och diagonalzoner (#FUCKFIS)


Pissväder och barndom 

Det var en sådan bedrövlig pissmorgon att cykla till jobbet idag. Igår hade vi tio minusgrader, det övergick mot kvällen till nollgradigt och ett episkt snöande, vidare fortsatte helvetesvädret med fyra-fem plusgrader och regn. Någonstans här behav jag mig iväg imorse för att på halkiga hjul ta mig fram till jobbet några minuter sen. Jag klarade mig från att vurpa då jag åkte jävligt försiktigt, men bitvis var jag riktigt rädd. Jävla onödigt väder alltså. Till råga på allt så stänkte det upp vatten och blötte ner mina skor och byxor. 

På skolgården verkar dock barnen njuta mer än mig av snön och vattnet till följd av den smältande diton. Bevittnade snöborgsbyggandet och drömde mig själv tillbaka till barndomen i några minuter. Tänk hur man upplevde allt så mycket annorlunda på den tiden. Allt ifrån tider/klockslag, till byggnader och platser. Den minimala snöborg barnen byggde idag hade ju i den egna barndomen framstått mer eller mindre som ett palats. Lustigt. 

Diagonalzoner 

Kollade upp PM inför tävlingarna i Idre och såg att arrangören ska sätta upp teknikzoner, diagonalzoner, eller vad fan det heter. Alla som är involverade i att förstöra stakningens framfart kan dra åt helvete, FIS kan dra åt helvete, dom som inte förstår att man hellre ska lägga tuffare banor för att rädda den klassiska skidåkningen kan dra åt helvete. Så jävla less man blir av sådan här jävla dynga. 

Hur vore det om FIS lyssnade på dom aktiva, istället för att drömma ihop en massa fantasier mellan cocktail-träffarna. En åkare som satsar på traditionell skidåkning kommer att använda sig av fäste på de banor där personen anser att det går fortare. Förstår inte problemet i att folk väljer att staka. Personligen har jag bestämt mig för att staka alla klassiska lopp för att få bra träning till långloppen. Dessutom så har jag inte tränat i hög fart med fäste på år och dagar. Vad det gäller Idre och mitt val av åksätt där så får jag antingen saxa, eller göra som Andreas Holmberg gjorde på SM, där han utan fästvalla tog sig fram på ett sätt liknande diagonalåkning. #FUCKFIS

5 kommentarer:

niklas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Du kommer inte vara ensam som stakar!

Anonym sa...

knullfis ?

Anonym sa...

Kör smirredrag och rör bena samtidigt... Skrattade högt när jag såg det på tv förra året:) det var en riktig spark i skrevet på fis

Adam Steen sa...

Japp, så ska jag göra. Som Andreas Holmberg gjorde