onsdag, november 22, 2017

Tävlingspremiären närmar sig!


Snart två år gammal bild, från 3 kilometer klassiskt i Idre. Jag kom på 25:e plats av 80. Ett okej lopp 

Foto: Anton Persson

Tävlingssäsongen är snart här

Ni såg rubriken, tävlingspremiären är nära nu. Egentligen är det väl ingen stor grej med det. Jag bestämde mig i slutet på förra veckan att jag ska till Idre fjäll för att tävla under nästa helg. Passar då på att åka dit redannpå torsdagen för att få träna lite skidor och få lite ledigt. Hela familjen ska med också, blir väldigt trevligt! För min del så kommer jag tävla på söndagen den 3:e december: 15 kilometer klassiskt. Men givetvis så blir det bara stakning för mig. Ser fram emot att komma igång ändå, med skräckblandad förtjusning. Det är ju trots allt för tävlingar som jag tränar. 

De första tävlingarna för mig blir ju inte speciellt viktiga. Mer ett led i träningen att försöka komma i form och bli bättre. Satsar som vanligt på långlopp. Dock har jag inga konkreta mål med denna säsong, jag vill känna att jag är minst lika bra som förra året och sedan får vi se hur långt det räcker. Ska nu mot slutet av träningssäsongen försöka få in lite tävlingslika moment i träningen, hitta träffen i stakningen med hjälp av impulser & snabbare intervaller och även hålla igång styrketräningen. Inte så stora skillnader mot tidigare alltså. Jag tror det kan gå helt okej ändå. Har tränat så mycket jag kunnat och har fått träna det jag vill åtminstone. 

Positivt från jobbet

Igår så var jag på möte med rektor, specialpedagoger och föräldrarna till min elev. Jag fick en massa positiv kritik och dom var verkligen nöjda med mitt arbete med eleven. Under de fyra veckor som jag var borta med anledning av att vi fick Alfons och att vi var inne på sjukhuset så märkte dom på eleven att hen fungerade mycket sämre än innan och efter när jag var med. Kul att höra det! Får också som det verkar vara kvar både detta läsår ut och även nästa. Det är ju en bra lösning för mig så länge jag åker skidor i all fall. Att jobba 80-85% och att få lite ledigt i samband med loven, så jag kan träna på bra. Men samtidigt så tjänar jag inte många kronor på detta. Planen till framtiden är att gå yrkeshögskola i 1-2 år och på så sätt utbilda mig så att jag kan få ett jobb där jag tjänar pengar. 

Till salu 

Jag har inte hunnit uppdatera min till salu-sida  Men jag har fortfarande två par 155 centimeter långa stavar från KV+. Det är den blå-orangea modellen. Säljer ett par för 1200. Hör av dig vid intresse. Kan säkert ordna fram andra produkter också vid intresse. 

13 kommentarer:

Stefan Ekman sa...

Ledsen att förstöra festen Adam men för oss som bara stakar väntar förmodligen diskvalifikation. Teknikzoner du vet.

Adam Steen sa...

Trevligt

Petrus sa...

Grattis till bra jobb på skolan, måste kännas bra!

Anonym sa...

Hehe, tänkte på dig när jag såg Stockholm Rullskidklubb dundra fram i spåren i Grönklitt i helgen. Inte ett 2-3 timmarspass med långsammare snitt än 3.20/km samt inte någon med kroppsvikt under 95 kg...

Kan bli led 3 för många i nästa års Vasa!

Adam Steen sa...

Tack Petrus! :)

Men usch anonym. Usch, usch, usch. Jag mår illa.

Anonym sa...

Haha, bara för att klargöra så syftade jag på din kritik av träningssnabba sörlänningar som inte är lika snabba när det sen ska tävlas. Var alltså ingen jämförelse med dig eller din träning. Eller vikt... :)

Adam Steen sa...

Jag fattade det :) och det värsta av allt är att stockholmare nästan är värre än ”sörlänningar” :)

Anonym sa...

He, he...snacka om självmål eller att kacka i eget bo.....Du tävlar ju själv sedan ett antal år för en Stockholmsklubb eller om Du så vill "Sörlannsklubb".....

Adam Steen sa...

Försvinn ur mitt liv.

Anonym sa...

Jag som var på plats i Grönklitt och skrev ovan är själv till 100 % Stockholmare och håller nog med om att "vi" nog är värst... :)

Adam Steen sa...

Hahaha tack, äntligen :)

Anonym sa...

Precis, vi Stockholmare är alltid värst och Adam är vår regerande mästare !!

Adam Steen sa...

Haha ja. Just ja, det hade jag glömt :)