söndag, november 05, 2017

Tre timmar stakning och fastande


Tjena!

Tre dagars skidåkning är nu avklarat, skönt. Tiden går inte jättesnabbt där direkt. Idag bjöds vi på gråmulet, bitvis regn och 7-8 plusgrader. Som gjort för succé alltså. Idag blev det tre timmar stakning. På dessa tre dagar har jag skrapat ihop 117 kilometer, 8,30 timmar och 2000 höjdmeter. Allt på en 900 meter lång slinga. Ja, ni kan ju matte och inser kanske idiotin i det hela?! Men jag har ju en fyra veckor lång period bakom mig nu nästan helt utan volymträning. 

Skrapade ihop exakt 30 timmar under dessa fyra veckor, men då kan jag ju kokettera med att jag fick ihop 29% (8,40 timmar) i effektiv intervalltid. Att jämföra med andra perioder där intervalltiden legat på 10-12%. Så förhoppningsvis kanske jag får någon form av boost av det hela. Vi får se hur kommande veckor ser ut träningsmässigt, jag har ju inte bara mig själv att ta hänsyn till längre. Men jag ska försöka få till en bra plan med en mix av allt på bästa sätt. 

Dagens pass då?! Jo, jag stakade ju tre timmar, under sista timmen hade jag sällskap av Christoffer Stevensson, annars åkte jag ensam med Filip och Fredriks podcast som sällskap. Kroppen kändes bra, inga problem i axeln! Nya stavarna är riktigt grymma, med M/L-truga denna gång. Dessutom så valde jag för första gången på väldigt länge att vara fastande igen, det var på tiden. Dagens frukost blev en kopp kaffe och fem stycken koffeintabletter á 100 mg. Allt för att maximera fettförbränningen. Blev inte stirrig, trots min högsta dos koffein någonsin! Mäktigt.

Nu efteråt så har jag kört rehab för axeln, samt även TRX-styrka. Har ännu inte ätit än och den välbekanta känslan av fettförbränning och ketos börjar smyga sig på, drömmen! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad kul attdu fattar igen.
(-orolig)

Adam Steen sa...

Fastar antar jag du menar. Ja, faktiskt :)