onsdag, november 29, 2017

Trippelseger och min sparstrategi +ANNAT


Snubblade över denna bild igår, i samband med följande artikel på Längd.se: Trippel för Falun Borlänge i Bergebo ski marathon. Bilden är tagen efter Bergebo ski marathon 2010. Jag kom tvåa, slagen av Jimmie Johnsson i spurten, trea var Mikael Östberg. Ett mäktigare lopp. Detta var min första pallplacering på ett långlopp och det var väl någonstans efter detta som jag insåg att jag borde satsa mer på långlopp. Men det tog ända till säsongen 2015-2016 innan jag satsade fullt ut på det. Dessförinnan höll jag på och harvade omkring på Sverigecuper. Det ska jag ju förvisso göra i helgen också.. 

Min aktieportfölj

Fick en kommentar här på bloggen igår angående mina aktier och min sparstrategi, med mera. Jag försöker undvara 25-50% av de pengar som kommer in till aktieportföljen.  Planen i stort är ju buy and hold. Men ibland kan det kanske ske lite försäljning och ändringar. Mina tre största innehav i portföljen är: Castellum, Investor och Industrivärden, i nämnd ordning. Dessa tre bolag upptar totalt 40% av min portfölj. Resten är diverse svenska och några amerikanska bolag. Köper nästan bara utdelningsaktier på Large cap. Andra stora poster och aktier jag gillar i portföljen är: Autoliv, Telia, Swedbank och Axfood. När jag handlar aktier så fyller jag på lite på känsla. Använder mig inte av speciella nyckeltal eller så. 

Får jag lägenheten såld (vilket jag såklart borde få), länk till lägenhetens försäljning här, så är planen att pytsa in pengar i portföljen under en lång tid, för att undvika att handla aktier på toppar. 

Målet i framtiden är att helt eller delvis kunna leva på utdelning. Kanske ett tufft mål, men man måste ju få drömma, eller hur? 

Resten av veckan 

Jävlar med snö det kommit och kommer. Svårt som fan att cykla. Cykeln skär och kränger iväg i den lösa snön, och det är galet tungrullat. Stackars Amanda har fått det kämpigt med snöskottning och barnpassningen. Jag får lite dåligt samvete som är på jobbet och sen ska träna. Men det är tyvärr så, jag har ju mål med skidåkningen också och på ett sätt så är det lite av mitt yrke. Det ska nog bli bättre framöver när Alfons magknip lugnar ner sig. 

Imorgon så åker vi till Idre Fjäll. Där blir det skidåkning och häng i stugan. Ska bli skönt att få komma iväg lite. Efter dagens planerade träning så måste jag packa väskan och sedan försöka städa rent i huset. Det är mycket att stå i, bara att kämpa på. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

snyggare frissa förr

Adam Steen sa...

Fin.

GT sa...

Kul att du skrev om din portfölj. Hur lyckas du spara 25-50% av lönen som småbarnsförälder? Din portfölj måste växa rejält? Har du långt kvar till att kunna leva på utdelningar?

Adam Steen sa...

Japp. Försöker ha väldigt låga kostnader och är sjukt snål. Nej, portföljen växer ingenting då börsen är rätt sur.. Hade jag klarat mig på tusen kronor i månaden så hade jag kunnat leva på utdelningarna redan nu ;)

GT sa...

Okej, 1000 kr i månaden i utdelningar just nu? Då har du en portfölj värd runt 300 000 kr då?

Adam Steen sa...

Kanske något sådant. Hahaha, mkt mkt fel.