fredag, december 29, 2017

Blogg- och skidframtid, med mera


Med lite distans till dagens tävling så är jag fortsatt riktig less. Revanschlustan finns inte riktigt där. Inte suget heller. Jag vet ärligt talat inte hur det blir varken med blogg eller skidsatsning framgent. Var sak i livet har sin tid och det är ju bättre att göra saker som ger mig energi och saker jag mår bra av. Alfons blir mer och mer med i vardagen, det är mycket roligare att umgås med honom nu än tidigare. Skidåkningen har blivit ett måste, det låser sig i huvudet och jag tvivlar på min egen förmåga. Bloggen är ett stressmoment, så är det ju faktiskt, även om den ger mig mycket också. 

Men vad ska jag göra istället då? Visst trivs jag på jobbet, både med elever och arbetskamrater. Men om jag inte håller på med skidåkningen så kan jag ju inte hinka omkring på ett 80%-igt jobb och tjäna 10 tusen i månaden. Då måste jag ju utbilda mig hitta ett jobb där jag får in pengar. Livets alla val. Livskris kanske? Brukar ligga och tänka på döden nästan varje kväll innan jag somnar, inga trevliga saker det, usch.. 

Vi får se var allt detta landar, just nu är jag åtminstone inte alls säker på vad jag vill. Jag tycker inte det är speciellt roligt att tävla i alla fall, jag får bara ångest, blir sur och nervös. Speciellt när jag är så fruktansvärt dålig som jag är just nu.. 

Ta hand om er, hej så länge!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar din blogg skarpt Adam!!! Ärlig och inget påhittat trams. Du gillar ju att träna, fortsätt med det och ställ inga krav att du måste tävla och prestera. Gör det du brinner för, träna och var med med din familj! Lycka till och ha ett gott nytt år!

Adam Steen sa...

Tack så mycket! Detsamma!

Anonym sa...

Du kommer igen Adam! Släpp tävlingsmoment och press, helt plötsligt är du i slag igen o då kan du ju köra nått lopp om du känner för det. Du kanske kan hitta sätt att få med dig familjen ut på rörelse också för att känna att du även vid träning får umgås med dom som är viktigast. Jag har verkligen uppskattat att följa dig - det är alltid raka rör. Blogg är ju tidskrävande och du har ju andra kanaler som går snabbare att kommunicera med - det räcker bra. Försök sortera mellan vad du kan påverka och inte. Att oroa sig över sånt som inte går att påverka sliter och tar energi, men ger ingenting eftersom du ju helt enkelt inte kan göra något åt saken. Ha det så bra framöver!

Anonym sa...

Du ska dö Adam,det ska vi alla.Men du ska inte dö nu, vem ska då valla Alfons och hans brorsor å syrrors skidor och stryka Amanda kind.

Janne sa...

Synd att inte få läsa världens bästa blogg till frukosten. Speciellt när man inte använder några sociala medier. Men livet snurrar vidare ändå.
Hoppas det gör det för dig/er också. Tack för allt. Du har inspererat mig mycket och jag har även fått bra träningstips av dig.
Önskar er all välgång. Lycka till med vad du än tar dig för.

Anonym sa...

Skärpning! Nu får du fan börja blogga igen! Enda vettiga skidlektyren som finns att läsa.. Upp med hakan å kriga på, du å Northug har bara en liten dipp.

Adam Steen sa...

Tack allihopa! :)