torsdag, december 07, 2017

Dop, tålamod, styrka och skidåkning


Den söta lilla skiten Alfons. På nästa söndag blir du döpt, vår käre son. 

Tja!

Torsdagen cykling till skolan var en blandning mellan nyplogat & lättrullat och blöt nysnö & svårcyklat. Tålamodet ställdes på prov vid ett flertal gånger under morgonens cykeltur. Jag tog mig dock fram helskinnad. Imorgon väntar tränaruppdrag på skidprofilen och första gången vi åker skidor. Planen är att samlas i Bergebo. Undrar om jag ska åka bil eller cykla med ett skidfodral. Får bestämma mig under kvällningen. 

Idag är jag lite smått mörbultad i min kropp. De senaste veckorna så har tisdagarna och onsdagarna inneburit tuffa träningspass. Intervaller på löpband och SkiErg, varvat med tunga styrkepass för hela kroppen. Det borde ge resultat. Framöver och närmare mina viktigare tävlingar så blir det mer skidåkning och lite lättare styrkepass för att kunna bli lite fräschare. Kanske lite färre repetitioner och en blandning av tunga och explosiva lyft. 

Efter dagsverket på jobbet så tänkte jag idag träna skidor i Skräddarbacken. Planen är att jag joggar dit och hem. Hoppas jag får ett fint pass och att det inte har töat bort alltför mycket snö. Nu har vi väl en plusgrad uppskattningsvis, men vädersidorna har varnat för 5-6 plusgrader, kul..

Inga kommentarer: