söndag, december 03, 2017

En tyngre premiär
Det var ju i alla fall fint att få tävla i soluppgången, inte var dag man får det! Någonstans där upphör väl det positiva med dagen. Men jag ska försöka hålla mig någorlunda obarnslig när jag summerar detta loppet. 

Nervös som vanligt inför tävling, blir svag muskulärt och är inte alls trygg i situationen. Tvekar på mig själv, min gjorda träning och på min kapacitet. Bara där är jag ju slagen. 

När starten gick så tryckte jag på så gott jag kunde. I stakfria zonen var det rätt jobbigt att saxa, här tror jag att jag totalt under loppet tappade 20-30 sekunder, mot om jag fick åka som jag ville. Inte bara under zonen, men det tar ju en del energi också och dessutom går det långsammare. Nog snackat om den. 

Jag tyckte jag gjorde ett ganska jämnt lopp och höll väl någorlunda fart under alla varven. Plockade några placeringar mot slutet. Men jag har ingen riktig fart och jag tyckte både kropp & skidor inte var helt hundra. Borde ju inte bli sämre om jag får lite tävlingar i kroppen i alla fall. Har ju varit i denna situation med värdelösa lopp otaligt många gånger. 

Placeringen för idag blev 67:a av 113. Ni hör ju själv nivån, skandal. Men det vore väl idioti att ge upp bara för ett dåligt lopp, det borde kunna vända, trägen vinner! 

Siffror från klockan:

42,07 minuter (41,20 tävlingstid)
14,68 kilometer
169 snittpuls (på tok för låg)
180 maxpuls (på tok för låg)
20,9 km/h snittfart (som en sörlänning på lugn distans)
350 höjdmeter

10 kommentarer:

Janne sa...

Det är ju på långloppen du ska prestera. Bra träning iaf.

Adam Steen sa...

Sant!

Anonym sa...

Bättre eller sämre jämfört med rullskidgalejen?

Adam Steen sa...

Pest och kolera

Anonym sa...

Du slog ju tex Dyvik. Det är en riktigt bra åkare eller hur? Det blir bättre när kroppen vänjer sig vid tävlingstempo.

Adam Steen sa...

Sant. Ja, jag tror det också :)

Anonym sa...

1:47 min efter "Blizbrännmark", han tar du ju på vasan pisslätt!

Adam Steen sa...

Brännmark är ju en av få jag unnar framgång. Att nämna hans namn i samma mening som Bliz är ett grovt brott.

Unknown sa...

Bra krigat! Jag har ju problem att klara mig genom stakfria zoner även med fästvalla, lär ju vara jävligt drygt att ta sig igenom när man kör vallningsfritt!

Haha, Blizbrännmark... Det är nästan värre än "Alibababrännmark" som grabbarna på DSA kallar mig!

Adam Steen sa...

Tack :) Hahah!!

Den svenska avundsjukan...