torsdag, december 14, 2017

Godisfri och Datorn trasig


Arkivbild från Idre, när jag senast åt godis, för snart två veckor sedan. Hade jag endast fått välja en lösgodisbit under resten av livet så hade jag valt denna fudge från bilden ovan, himmelskt god. Tyvärr har jag bara hittat den på Ica och ej Willys. Jag som sålt av alla mina Ica-aktier till fördel för Axfood. Tur då att jag slutat äta godis för en tid. Det har faktiskt varit mycket enklare än vad jag först trodde, allt handlade bara om inställning. Och ju längre tid det går desto mindre beroende av socker blir jag ju, även om det såklart är socker i princip i alla livsmedel också, nästan..

Är det någonting som retar gallfeber på mig, som kan förstöra hela dagar och som kan få mig totalt vansinnig (förutom att jag inte hittar saker vilket också är något jag hatar) så är det när mina precis som allt annat pedantiskt skötta teknikprylar krånglar. Igår så ballade min MacBook Pro från 2012 ur. Det var efter en vanlig systemuppdatering till nya Mac OS ”high sierra” som datorn nu vägrar att starta. Den står still med äpplet-loggan framme och nedanför den så har en mätare fyllts precis som när man uppdaterar eller laddar ner saker. Därefter vägrar den göra något. Jag har testat med hard reset flera gånger och även kommit in i ett läge där jag kan installera om Mac OS, men den fastnar på sista steget och det gör mig TOTALT GALEN!! Det borde ju gå att lösa på något sätt? Snälla hjälp mig någon?! 

Inte nog med det så är det nollgradigt och snöslask ute. Blev nedskvätt flera gånger av bilar som passerade mig när jag cyklade till jobbet idag. Inte alls sugen att träna i eftermiddag, men jag måste ju röra på mig. Ni ser, igår var allt frid och fröjd, idag är allting tvärtom. Det svänger fort i hockey!

Inga kommentarer: