onsdag, december 20, 2017

Ny ökning i styrka och sänkning på 5000 m SkiErg


Lutande rodd

Ska jag vara ärlig så har jag haft lite ångest för detta passet i några dagar, trots att det ”bara” är styrka och att ta i ”litegrann”. Men jag lyckas ju ständigt göra alla pass lite, lite värre för mig självt, aldrig kan jag tillåta mig själv att ta det lite lugnare, eller nöja mig. Kanske är bra, vem vet?! 

Nu har jag i alla fall fått till sju veckor med minst två riktigt bra inomhuspass. På tisdagarna intervaller på löpband och SkiErg. På onsdagarna styrka och SkiErg. Nu kliver jag på mer skidträning, som jag varit inne på tidigare, men det ska ju ändå bli ett styrkepass i veckan, dock inte lika tufft som detta helvete. 

Jag cyklade till Actic här vid maserhallen och sedan satte jag igång med dagens styrkepass. Istället för enbenspress så körde jag front squats, jävlar vad det känns nu och kommer kännas imorgon!! Detta körde jag idag:

Lutande rodd 5x5, 57,5 kilo
Marklyft 5x5, 125 kilo
Bänkpress 5x5, 77,5kilo
Front squats 5x5, 60 kilo
Latsdrag 5x5 91 kilo

Chins med chrunch 3 x 5
Stakning på knä i cablecross 3 x 6, 64 kilo
Stakkast 3 x 8, 10 kilo

TRX i 15 minuter

Totalt färdig i musklerna och något om i rygg & nacke sedan fallet tidigare idag så ställde jag mig vid SkiErgen  värmde upp i 20 sekunder, ställde in motståndet på 10 och drämde till med ett nytt personligt rekord på 18,30,8:


Körde ungefär tröskelintensitet första halvan och sedan succesivt hårdare, för att sista kilometern maxa. Maxpulsen landade på 192 och snittpulsen 167. Fint. Hade säkert inte klarat att köra mycket fortare om jag kört ”all out” från start. Men det hade både Stockholms Rullskidsklubb och Ski team Skåne gjort i sömnen på ett ben. 

7 kommentarer:

Janne sa...

Nu jäklar börjar det likna nåt, kul.
Tror på dig i vinter.

Adam Steen sa...

Kul, tack :)

Anonym sa...

Vill du ens veta vad SRSK markar...? Vi talar om SM-medaljnivå här. Fast bara på träning förstås eftersom det är ju då man ska prestera som allra bäst...

Anonym sa...

Va fan .... tog du en fika mitt i skierg passet ?😜
18.30 är jo uppvärmnings fart i Stockholm för feta gubbar 💪

Adam Steen sa...

Sjukt alltså. Och stava är viktigt också

Anonym sa...

Lika viktigt som att åka fort på skidor .....

Adam Steen sa...

Stava är såklart viktigt, men jag menade Strava denna gång.