torsdag, januari 04, 2018

Annorlunda men tufft SkiErg-passTjena!

Då var ett för mig helt nytt pass lagt till handlingarna. Egentligen är det väl inga konstigheter, det gäller att träna hårt, med hårda pass, sen kan man ju variera sig i oändlighet. Dagens pass kändes ju både bra och jobbigt. Jag ska försöka ta er igenom det på bästa sätt. 

Hela passet kördes på motstånd 6 på Skiergen. Jag började med tio minuter uppvärmning och därefter 4 x 20 stavtag hårt. Sedan började det "roliga":

Fyra stycken set med 6 x 500 meter, där planen var att hålla ungefär långloppsintensitet och en stegrande fart genom passet. Vilan mellan varje femhundring var inställd till 35 sekunder och under dessa 35 sekunder så körde jag sex stycken olika övningar under 30 sekunder i nämnd ordning: Burpees (efter första intervallen, osv), fällkniven, squat jumps, jumping jacks, höga knän på stället och splithopp. Det blev helt klart jobbigt och annorlunda. Jag körde rätt hårt på dessa "viloövningar" också, så det blev på ett sätt som att SkiErg-intervallerna blev vila på grund av att det är en mer "normal" och känd rörelse för mig. 

Jag fick till fyra bra block som såg ut som följer:

Första - 15,38 min, 157 snittpuls, 166 maxpuls

Andra - 15,23 min, 164 snittpuls, 172 maxpuls

Tredje - 15,17 min, 168 snittpuls, 174 maxpuls

Fjärde - 15,07 min, 172 snittpuls, 183 maxpuls

Vilan mellan blocken var mellan 5 och 6 minuter, där jag blandade gång och lätt SkiErg.  

Här har ni tiderna på alla intervaller:2 kommentarer:

Anonym sa...

Såg ju asjobbigt ut det där passet!!
Men ett blåbär ska försöka orka lite iaf. Tack för tipset. 😃

Adam Steen sa...

Kul :) det är bara att anpassa farten :)