onsdag, januari 10, 2018

Back in business


Vi har satt i sittdelen i barnvagnen nu, Alfons gillar det och det verkar fungera bättre än liggdelen. Kul!

Det kanske blir ett spritt inlägg mellan himmel och jord nu. Men det får ni ta. Det är ju så jag är. 

Jag är tillbaka på jobbet nu, känns väl helt okej. Skönt att dra iväg på cykeln imorse. Det var en aning friskt med minus 13 grader, frös lite om fingrarna bara, annars gick det bra. 5,4 kilometers cyklande enkel väg, måste ju göra lite åt bukfetman kan jag tycka. 

På tal om bukfetma så vägde jag mig i söndags för första gången sen i våras. 74,9 vägde jag in på då. Det var ingen katastrof kanske, även om jag vill väga under 70 som förra vintern. Man kan inte få allt här i världen, har inte riktigt haft motivationen till att fasta och att äta mindre.

Tyckte synd om mig efter de bedrövliga tävlingsresultaten, så i måndags slog jag till på en efterlängtad Apple Watch. Vet väl inte vad jag ska ha den till. Eller jo, som klocka, stegräknare och kul pryl typ.. 

Jag har sålt min lägenhet redan den 19 december. Fick utgångspriset 995 000 för den, lite trist, men marknaden svajar lite. Trist också att jag inte ens fått handpenningen ännu, mäklaren håller på den tills köparen blivit godkänd i styrelsen. Hur lång tid ska det ta?! Planen för pengarna är att köpa aktier för omkring 1000 kronor per dag i ett års tid, mestadels på large cap och av bolag som delar ut pengar. Sen kanske en liten slant åker in på lendify också, samt fylla på sparkonto-bufferten en aning. 

 Jag ältar, ältar och ältar det här med träning, tävling och skidåkningen i mitt huvud. Dygnet runt. I princip: vad ska jag ändra på? Vad är fel? Varför går det så dåligt? Bla bla bla... Det har verkligen låst sig rejält rent mentalt för mig. Trots att jag har många års bra träning i ryggen, ett hyggligt träningsår närmast bakom mig och inga större bekymmer med varken skador eller sjukdomar. Jag tvivlar mer än någonsin på min förmåga. Jag har inget riktigt GO i kroppen/skallen, eller så inbillar jag mig det. Känslan är inte som jag tror att det tidigare var, men ändå är suget att träna och försöka utvecklas där. Jag fortsätter med det, sen får vi se hur det rullar på framgent. 

I eftermiddag så väntar det ett stakpass med blandade hastigheter och intensiteter, det ser jag fram emot. Kan bli rätt jobbigt då jag har en skön träningsvärk i nästan hela kroppen. 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du har väl inte passera 80 kg?

Adam Steen sa...

Men är du läskunnig ens?

Janne sa...

Det lossnar nog ska du se kära klubbkamrat. Jag körde också i söndags. Trodde jag gjorde ett kasst lopp efter ett bra första varv och sen totalt utsliten med 15 km kvar. Men enl seedningstabellen så tog jag mig till led 4 i VL iaf. Var nog fler än jag som hade det tungt då. Körde med bara LF6 Swix som glidvalla, ingen rillning el nåt, gick lite trögt. Undrar om du hade bra glid och hur du preppade skidorna i söndags?
Vill du inte dela med dig av infon så är det helt ok. Kämpa på.

Adam Steen sa...

Tack. Det gör nog det tids nog :) bra kämpat iaf! :) Det var ett trögt före, åkte på Briko Maplus som alltid och vi hade Med S pulver och spray. Under det vet jag ej :)

Anonym sa...

Läge att köpa H&M, dom är ju billiga nu, och har väl bra utdelning?

Adam Steen sa...

Jag har kikat och funderat. Bra direktavkastning och målet är att äga under väldigt lång tid, så det är nog inte så dumt.

Anonym sa...

Tipsat om det förut men köp ett par liners att ha innanför handskarna så slipper du frysa när du cyklar.
Klart det kommer att vända. Du får göra som Johan Olsson. Skit i resultaten på tävlingarna och fokusera på din prestation!
Kör du aktieinvest? Bra ställe att handla på då du kan månadsspara små belopp i många aktier utan att du får betala groteska summor i courage.

Adam Steen sa...

Tack för tips, har såna faktiskt :)

Bra tips!

Nej, jag kör Avanza och minicourtage. Bra tips även det, tack :)