söndag, januari 28, 2018

En ny andraplats!
Foton: Jonatan Engdahl

Jahapp, 96 kilometers tävlande på två dagar sätter sina spår. Jag är ganska spak just nu. 

Dagens lopp blev en rätt slitsam historia, nysnön som kom inatt gjorde föret rätt så tungt. Så pass tungt att jag hade 7-8 minuter långsammare idag än under gårdagen. 

Ut från start så gick dagens segrare Petter Engdahl och Daniel Södersten ifrån. Jag hamnade i en andraklunga med Daniel Olsson, Patrik Karlsson och Stefan Sunmerberg. Ganska tidigt i loppet låg vi en halvminut efter ledarduon. Jag kände mig rätt stark, men hade inte mer än en tröskelfart att klämma ur kroppen. Nötte på och in i långbacken (1,7 kilometer, 170 höjdmeter) så såg jag att Södersten släppt Engdahl. Jag anförde vår grupp, lastade på över krönet och någon kilometer efter utförskörningarna så kom jag ikapp Södersten. Strax innan det så hade jag ryckt ifrån min grupp. 

När jag kom ikapp Södersten så lade jag mig i rygg några kilometrar innan jag sedan gick upp och hjälpte till med farthållningen. Vi turades om att dra under resten av loppet, ganska långa förningar om 4-5 kilometer. Jag kände mig fortsatt helt okej i den farten vi höll, omkring tröskel ungefär. Kände dock att det inte fanns något överskott till att öka. Vi hade dock ganska stor lucka bakåt och samarbetet fungerade bra. 

In i sista backen som även den är riktigt brant och ganska lång så ryckte Södersten, han fick en meter ungefär, men halvvägs in i backen stumnar han och slår av på takten. Jag passerar honom då och vi råkar haka ihop så han ramlar på knä dessvärre. Därifrån och in så kunde jag då defilera in i mål med en ny andraplats. Nöjd med dagen och helgen!

Enligt strava så hade jag fyra sekunder sämre tid idag jämfört med igår uppför långbacken. Inte illa det, sjukt att man kan staka och saxa såpass fort alltså!

Siffror från pulsklockan:2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis :) Bra träning för hjärta och lungor också med 96km på två dagar

Adam Steen sa...

Tack! Jajjemen, men kanske mest rent muskulärt :)