onsdag, januari 10, 2018

En variant på ett långloppspass


Kallt som sate ute idag, minus -16,5, inget jag är van vid, men det gick bra så länge jag höll igång. Jag är sjukt nöjd med pannlampan från Mtiger sports, denna heter RayX10 och lyser sjukt bra, samtidigt som den sitter smidigt med batteriet på huvudet. Jag kan köra maxspurter (nu går ju inte det så fort längre, som vi vet....) utan att den ramlar av. Det har jag inte kunnat med tidigare pannlampor!

Hade inga förhoppningar om bra känsla idag, ni vet, seg sen tidigare. Dessutom så har jag rätt så skaplig träningsvärk och då brukar ju passen kunna bli lite halvsega ibland. Det var som jag nämnde riktigt kallt, jag var ensam och det var mörkt. Men direkt när jag ställde mig på skidorna så kände jag att kroppen var rätt så pigg, det gick skapligt lätt trots att det var kärvt och jag hade rätt så hög puls. Kul att det för en gångs skull känns bra. Är detta vändningen nu?!

Upplägget för dagens pass var som följer:

60 minuter A1 - A2 - 16,71 kilometer, 300 höjdmeter, 137 snittpuls, 155 maxpuls

30 minuter med 1 minut hårt och 1 minut distansfart - 8,99 kilometer, 150 höjdmeter, 161 snittpuls, 174 maxpuls

15 minuter A1 - A2 - 4,58 kilometer, 50 höjdmeter, 146 snittpuls, 155 maxpuls

15 minuter långloppsfart (marschfart/intensitet) - 5,28 kilometer, 35 höjdmeter, 155 snittpuls, 164 maxpuls

Två timmar totalt alltså, åkte direkt till bilen när jag var klar. Bra träning och rätt bra känsla! Åkte i Bergebo och förhållandena var helt okej.

Inga kommentarer: