tisdag, januari 09, 2018

Nytt styrkeprogram och pass


Hej hej.

Det var skönt med en vilodag igår, vi tog en promenad till mataffären, det var det enda fysiska. Idag så har jag den sista lovdagen innan det är dags att börja jobba igen. Det ska nog gå bra det med, även om det är väldigt skönt att vara ledig.

Denna dag så stod det styrka på träningsprogrammet, jag fick med mig Amanda och vi sprang till & från gymet. Alfons lämnade vi hos mormor. Väl på gymet så körde jag följande:

- Uppvärmning "komplexfemman" 6 reps 20 kilo + 6 reps 30 kilo

A) Hang power clean (frivändning från knäna)
(Uppvärmning: 10 @ 20 kilo - 6 @ 30 kilo - 4 @ 50 kilo)
5 x 3 @ 60 kilo, start varannan minut (cirka 1,30 min vila)

B) Front squats + Chins L-sit
(Uppvärmning knäböj: 10 @ 20 kilo - 6 @ 30 kilo - 4 @ 50 kilo)
 3 x 5 Front squats (3 sekunder ner, 3 sekunder i botten) + Chins L-sit (3 sekunder hakan över stång)
 Start var tredje minut (cirka 1,30 min vila)

C) Tre varv med: TRX-rodd 10 reps + Stakkast med medicinboll 12 kilo, 10 reps + Biceps-axelpress med hantlar (bakvänd stakrörelse)10 kilo, 10 reps
Start var tredje minut (cirka 1,30 min vila)

D) Fem set rullande med: 30 sek burpees (11-12 st) - 30 sek vila - 30 sek kettlbellsswing 24 kilo (15-16 st) - 30 sek vila

Lite annorlunda styrkepass mot vad jag är van, kanske lite mer åt det explosiva hållet och med lite mer "pang", tidigare har det varit mer maximal styrka, så det kan nog vara bra med lite nytt tänk även här. Kände mig rätt seg och trött på uppvärmningsjoggen, sedan blev det sakta bättre. Fick bli rätt så trött i mina muskler under passets gång, hoppas jag blir piggare och bättre!

Imorgon väntar jobb som sagt och därefter ett spännande stakpass på skateskidorna som även det är helt nytt för mig, skoj!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är det som har hjälpt dig med Tränings upplägget?

Adam Steen sa...

En barmhärtig samarit