lördag, januari 13, 2018

Skate med AII - åt rätt håll(?)


Pustar ut efter avklarat skatepass, mina ben ser nästan smala ut i mina Swix-tights

God eftermiddag. 

Jag har tidigare under dagen tränat. I Bergebo var det sprinttävlingar, så stadion var inget alternativ att åka på, men det var inga problem ändå när vi har så mycket snö här i Dalafjällen. 

Dagens träningspass blev 2,10 timmar skate. Jag hann med att åka ner till Vargliden två gånger, dessutom blev det några svängar på delar av elljusspåret. Jag åkte lugnt i lite drygt 1,30, sedan så avslutade jag passet med att dunka 30 minuter i AII-zonen. Typ snabbdistans skulle man kunna säga. På den halvtimmen snittade jag 147 och maxade 161 i puls. Jag hann 8,72 kilometer (17,4 km/h). 

Det börjar så sakta kännas bättre och bättre i kroppen. Får väl en kalldusch nästa gång jag ställer mig på startlinjen kanske, men förhoppningsvis inte lika mycket som under de två långlopp jag hitintills åkt denna säsong. Jag ser ju hur starka dom är jag åkt mot i år, framförallt Andreas Holmberg och Anton Karlsson. Men även andra. Jag kanske inte är så jävla dålig som jag trott. Jag har inte riktigt kommit in i tävlandet, missat lite viktig stakträning i samband med axeln ur led, kanske inte varit helt laddad med kosten innan, tvivlat på mig själv och så vidare. Jag hängde ju ändå med skapligt ett tag på båda loppen. Dessutom så gick ju dom två traditionella loppen i Älvdalen ändå helt okej. Så helt kört är det inte. Får jag bara lite mer tid på mig så ska jag nog se till att sätta ner foten och sätta många av de som slagit mig på plats igen. Det lovar jag. 

Imorgon ska jag staka intervaller. 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Holmberg och Karlsson har alltså i de lopp som du har åkt!? De dominerade ju totalt mot världseliten i helgens långlopp såg jag. Holmberg blev väl utsedd till typ "MVP" har jag för mig.

Ja, när de visar en sån enorm klass måste man nog omvärdera sin egen prestation.

Adam Steen sa...

Japp!