tisdag, februari 06, 2018

150 minuter progressivt


Vi fattiga knegare får träna i pannlampans sken, det är tufft för oss fotfolk. 

God afton. 

Har satt mig ner en kort sväng äntligen, just ätit middag: blodpudding och bacon, mums! Slarvar ner några rader nu om träningen, innan det är dags att sova. 

Jag begav mig till Bergebo för att beta av dagens pass. På planen stod det: ”150 minuter progressivt, stakning”, starta i AI och avsluta i AII. Jag åkte omkring på tävlingsbanan från helgens race, bland annat. Det var riktigt tungfört, eller så var det mina träningsskidor som inte levererade 24/7 och hela den biten. 

Jag bestämde mig för att dela upp passet i fem stycken halvtimmesblock, där jag tog en mellantid mellan varje och försökte åka fortare hela tiden. Det gick faktiskt vägen, även om jag började den tredje halvtimmen längst ner i Vargliden med några kilometer uppför, blev lite svettigt ett tag, men jag klarade det med nöd och näppe. Ni från söder om Dalälven behöver ej oroa er, jag var inte i närheten av 20 km/h i snittfart. 

Siffror från halvtimmarna:

6,59 km - 113 snittpuls - 13,1 km/h snittfart
7,92 km - 118 snittpuls - 15,8 km/h snittfart
8,14 km - 134 snittpuls - 16.2 km/h snittfart
8,59 km - 144 snittpuls - 17,1 km/h snittfart
8,90 km - 144 snittpuls - 17,7 km/h snittfart

Totalt dunkade jag ihop 40 kilometer och 620 höjdmeter på de 2,30 timmarna. Snyggt!

Godnatt, hörs imorgon!

3 kommentarer:

Kristofer sa...

Välkommen i klubben som pannlampefarsa :)
Inte alltid så enkelt att få ihop livspusslet.

Anonym sa...

Som vi förstår det måste du ha kört dessa utan stavar. Finns ingen annan förklaring...


Mvh
Stockholms Rullskidklubb

Adam Steen sa...

Tack Kristofer. Nej, verkligen inte, och värre lär det bli :)

Hahahhahahaha ja, måste varit så!!