tisdag, februari 06, 2018

Börskraschen och Fasaloppet


Den söta femmånaders-bebisen som vägrar sova på nätterna. Kämpa! 

Det lyser rött på börsen nu, folk har panik. Jag har väl förlorat en halv årslön ungefär de senaste veckorna. Ingen fara på taket egentligen, jag tjänar ju knappt någonting på mitt jobb.. Skämt åsido så är jag inte orolig. Jag kommer fortsätta handla aktier i vått och torrt. Nu blir ju aktierna billigare dessutom. Det är ju inte direkt så att företaget blir 3-5% sämre eller mindre värt bara för att börsen går lite knackigt nu. Jag blickar framåt och sparar på sikt. Imorgon ska banken dessutom ha möte med köparen av min lägenhet, så förhoppningsvis får jag mina pengar under denna vecka. Egentligen alldeles för sent (nästan 10 dagar). Undrar om det går att få någon form av kompensation? Pengarna som ska in på börsen med väldigt små doser var dag, kommer att ligga på sparkonto med 0,5-0,75% ränta under tiden. Bättre än inget. Idag så köpte jag Axfood på dippen, dom höjer sin utdelning med 17%, från 6 till 7 kronor, win!! 

Jag känner av magen lite, träningsvärk sedan söndagens styrka, mycket bra! Idag väntar det ett något längre stakpass efter jobbet. Det är bara att bita ihop och göra det som krävs. Egentligen är jag inte alls sugen på att träna så mycket under vintrarna, speciellt inte samtidigt som jag jobbar. Det gäller hela tiden att försöka överväga med sig själv och att verkligen lura sig själv till att vilja göra jobbet.. Men snart är Fasaloppet avklarat och allting blir mycket enklare och skönare. Lättnaden efter att ha klarat av det loppet är obeskrivlig. Svårt att förklara och säkert svårt för er att förstå varför jag ens åker det där loppet som jag hatar så mycket, men jag har en  tro och förhoppning om att jag har kapacitet att förbättra min 48:e-plats från 2015! Får vi bara till skidor och min skalle så..  En led i träningen är ju att åka tävlingar och i helgen väntar Orsa Rövklitt Skinna-på-pengar-thon!

4 kommentarer:

Anonym sa...

I år blir det ju en bonus i form av att få spänna bågen mot en legend inom svensk längdskidåkning, där kan vi prata om att krydda upp anrättningen!!, får gåshud bara att tänka på det, vilken spänning!!

Adam Steen sa...

Japp :)

Anonym sa...

Men moraloppet då! Vilket skämt, 790 spänn å inte ens en sketen medalj som tack och belöning. Fy fan...

Adam Steen sa...

Mora är och kommer alltid vara värst/sämst