söndag, februari 25, 2018

Fortsatt satsning mot (OS) 2022 +ANNAT


Soffmys med OS på TV

Tjenare.

Återigen bjuds vi på ett härligt vinterväder med strålande sol och en temperatur på under tio minusgrader, som bäddat för succé alltså. För andra dagen i rad så blev det en promenad med barnvagn i nävarna och ett par Oakleys på näsan. Amanda skulle träna på gymet, så jag och Alfons tog en promenad ner till Norra backa (köpcentrum/handelsplats) för att strosa i lite affärer, bland annat Elgiganten, Clas Ohlson och Intersport. Kul att kolla på lite nya prylar, det blir ju lätt ett köpbegär synd tur att jag är så snål.

Jag läste igår att Martin Johnsrud Sundby troligen kommer att satsa till nästa OS 2022, för mig som är lika gammal som Sundby så är det en oerhört trevlig nyhet. Speciellt när jag är så "besatt" av åldrar och hur gamla alla idrottare är. Jag är dessutom ständigt oroad på att jag är för gammal för att åka skidor på (hyfsad) elitnivå. Så fort jag gör ett dåligt träningspass eller tävling så är ju jag livrädd för att jag gjort min sista bra tävling, samt att "bäst före-datumet" passerat. Men i och med detta så kanske jag kan få lite mer lugn i min satsning och under denna ofrivilliga vila. Dessutom så ger den mig faktiskt mer motivation till att dra igång en bra träning, nu kommer jag ju dessutom få en ganska tidig start på kommande säsongs försäsongsträning, det är ju superb! Ska sen under våren se till att fundera ut en bra träningsplanering med vettiga och bra nyckelpass. Kanske drar ner lite på träningsmängden och försöker träna än mer optimerat för min livssituation. Än är det inte heller försent att skrapa ihop 600 timmar detta träningsår som avslutas 22 april, cirka 40 timmar kvar bara. 

Nu när jag inte kan träna så måste jag ju försöka "tävla" och hitta utmaningar på andra sätt. De glädjeämnen jag har ur träningssynpunkt är ju promenader med familjen, vilket är trevligt. Men jag har också börjat fundera på att dra till med en långtidsfasta på över 24 timmar, upp emot 45-48 timmar som förra vintern. Det ger ju mig en bra utmaning och dessutom så får jag känna mig "slim" trots att jag inte tränar. Kanske blir en sådan nu under kommande veckan. 

Ska bli skönt att vara ledig en vecka till, sportlov! Vet inte hur jag ska motivera mig att gå till jobbet för 10k i månaden sen bara, speciellt inte när man nu är god för ett X antal sådana "löner"...

Drömväder ute idag

Inga kommentarer: