onsdag, februari 07, 2018

Kämpiga dagar och nätter


Den här söta, kära, lilla marodören (han till höger alltså) är nästan hopplös på nätterna nu, så jag får hoppas snart att jag kan vara pappaledig två dagar i veckan och hjälpa till att ta honom så även Amanda får sova lite. Stämningen blir inte direkt bra där hemma.. Men det är ju som jag varit inne på många gånger svårt att hinna med jobb, träning och familjeliv. Träningen går ju före jobbet tusen gånger om, så måste jag välja tar jag hellre bort jobbet såklart. Vi får se, förhoppningsvis blir det bättre inom en snar framtid med Alfons så att han åtminstone kan sova någon timme i sträck. Det gör han annars bara i vagnen eller bilen. 

Idag så tänkte jag ta mig till Bergebo igen för att åter köra ett stakpass, denna gång en variant med lite kortare intervaller. Två tuffa dagar i rad, sedan lugnare fram till helgens tävling i Orsa. Börjar så sakta känna mig lite starkare, så det vore ju typiskt om det ska krångla med sömnen nu, hoppas verkligen junior lär sig sova på nätterna. Alla tips är välkomna. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Prova låt han sova i vagnen även på nätterna, bara ställa den inne i sovrummet. Det alltså om han sover i den om den står till. Gjort så några gånger med mina barn när de varit sjuka.

Adam Steen sa...

Ja, det vore kanske en idé

Anonym sa...

"White noise" kanske? Det är ju det som får en att smälla av i bilen. Finns appar men att bara ratta in brus på en radio ger samma effekt--white noise det med.

Adam Steen sa...

Ja kanske, har också hört om det!

Anonym sa...

Det kommer att vända! Jag lovar! Häng i! Att det blir grinigt där hemma kan nog alla småbarnsföräldrar skriva under på. Gäller bara att acceptera det och ta sig igenom det. För oss vände det med napp och när de börjat äta välling. Andra tips är att testa att låta han sova både mer och mindre på dagarna. Ibland ger sömn mer sömn och ibland ger mindre sömn mer sömn. Tur att det finns facit för småbarn ... :)

Adam Steen sa...

Tack :)