fredag, februari 16, 2018

Löpbandsintervaller med lätt styrka och hjärtrusning


Äntligen har mina nya AXA-kläder kommit. Dom var egentligen klara redan i höstas, men dom blev skickade till huvudkontoret och någon Nisse-Lasse där hade tagit dom och trott det var sina. Nu äntligen har jag en egen uppsättning av den nya designen, nice!

Godkväll.

Dagens träningspass blev som följer:

Löpband:

- 10 minuter @ 5,00 min/km - 1% lutning + 10 minuter @ 4,30 min/km - 1% lutning

- 3 x 20"-20" @ 3,45 min/km - 3% lutning

- 4 x 7,30 minuter @ 4,20 min/km - 0 - 2,5 min 4% lutning - 2,5 - 5 min 5% lutning - 5 - 7,5 min 6% lutning. 2,30 minuter vila mellan varje intervall

- 10 minuter @ 5,00 min/km - 1% lutning

Kändes bra och kontrollerat. Som vanligt sprang jag i mina Hoka Clifton 3. Ni har siffrorna i bilderna under. Något oroväckande så rusade hjärtat helt plötsligt under den tredje intervallen, någonstans i mitten (även det syns i en av bilderna under). Från 170 så steg den till 180 ungefär, därefter sjönk den igen. Konstigt och läskigt. Jag kände inget speciellt så jag fortsatte passet som planerat. Någon som har koll, är detta farligt?! Min kompis "Läkern" som är hjärtläkare är ju i Sydafrika nu, så han kan jag ej fråga dessvärre.. Det borde ju inte vara alltför allvarligt kan jag tycka?! Har ju läst om folk som fått hjärtrusningar till över 200 i flera minuter. Jag mådde ju varken dåligt eller blev tvungen att avbryta. Jag får hålla lite koll på pulsen framöver helt enkelt. 

Efter löpbandet så körde jag en kort styrka bestående av följande:

Tre varv (start var tredje minut) av: 10 TRX-rodd - 6 stakkast med medicinboll 10 kilo - 6 "half squats - biceps - axelpress" (typ stakrörelse)
2 kommentarer:

Anonym sa...

Vanligt pulsbandsfenomen. Kände du inte att hjärtat rusade så är det sannolikt inget att bry sig om.

Adam Steen sa...

Jag hoppas det och jag tror inte jag kände något.. kan ju vara mer känsligt inomhus med allt folk och alla maskiner, mobiler osv.