lördag, februari 17, 2018

Spännande(?) skidtester och lätt träning


På toppen av Lugnet, för första (och enda) gången idag

Idag har vi varit i Falun i några timmar. Vi började besöket i residensstaden med att äta lunch på min sponsor-restaurang Dala Wärdshus Falujungfrun, det bjöds på en god köttgryta med ris. Därefter åkte vi ut en sväng till mina föräldrar, innan pappa och jag åkte ner till Lugnet för att testa skidor. 

Under skidtesterna så var det väl bara två uppseendeväckande saker, det ena var en kärring som vägrade att lyssna på mig när jag skrek att hon skulle hålla upp stavarna så hon inte skulle slå dom i pinnarna för skidtesten, som står bredvid spåret. En skidtestare har man på benet, den har en fotocell som registrerar när man passerar reflex-beklädda pinnar. Den första startar tiden och den andra stoppar tiden. På så sätt får du reda på vilka skidor som är snabbast. Åter till tanten. Tror ni hon lyssnade? Tror ni hon slog ner pinnen? Korrekt svar är att hon inte lyssnade, hon tog inte ens notis till mig och hon slog ner pinnen med staven. Vad ska folk åka i spåren för om dom inte kan åka skidor ens?! Varenda dag måste man reta upp sig på folk som inte kan bete sig. 

Det andra uppseendeväckande med testet var att vi testade fyra par klassiska och två par skate. Skateskidorna var outstanding. Ni minns kanske att jag åkte skateskidor i Orsa förra helgen? Idag gick dom lättast igen, både snabbast i mätaren och klart bäst känsla. Vi har fått höra via "Fischer-folk" att skateskidorna används mer och mer på långloppen och jag förstår varför. Alla skidor var uppvallade med Briko Maplus Med Base

Efter skidtestet så åkte jag 50 minuter skate uppe på Lugnet. Herre min skapare vilken klasskillnad mot spåren i Bergebo. Detta var första vändan på Lugnet för året och jag saknar verkligen dessa banor, även om själva banorna är mer än okej även i Bergebo. Under passet så körde jag 4 x 15"-15" för att få väcka kroppen en aning, kändes inte jättebra. 

Nu väntar middag och soffhäng, hörs imorgon!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är tydligen nya DP skidor som kommer i skate modell

Adam Steen sa...

Jag hörde det. Men inte de skidor jag har dock, dom är skate och verkar gå bra.