torsdag, februari 15, 2018

Trevligt igår, träning inför Vasan och spännande seedningslopp

BloggerImage

Amanda hade fixat en fin överraskningströja på Alfons igår, och dessutom så hade hon köpt en massa god mat. Vi provade på att steka tonfisk också, det är faktiskt rätt så gott och inte alls likt "vanlig" fisk. 

Denna veckan så tränar jag lite hårdare än de senaste. Med hårdare så kanske det blir lite mer tid, men framförallt ett ytterligare intervallpass (fredag eftermiddag, löpband). Sedan blir det två veckor inför Vasaloppet med succesivt minskad belastning för att få till ett överskott. Tidigare år så har jag kört hårt under kommande veckan, men i år så testar vi något nytt. Jag tror det blir en bra plan. Det är ju inte bara träningen jag måste ta hänsyn till, det är ju totalbelastningen med allting annat också. Jag kör fortsatt på med det programmet jag fått från årsskiftet och trivs med det. Den största skillnaden har varit lite mer stakning, mer tid i högdistansfart, annan styrka och lite andra intervaller. Denna veckan som de senaste landar på lite drygt tio timmar. Kommande på under tio timmar. Hoppas på att behålla och kanske även förbättra formen en aning! 

Avslutar dagens inlägg med att trycka för en tävling i Storvreta nu på tisdag den 20:e februari, nämligen Skimateria Storvretaklassikern. Ett seedningslopp i elljus med start klockan 18,30. Verkar vara ett roligt lopp och med bra prispengar (5000 till snabbaste dam och herre). Jag funderar kanske på att åka. Ska du? Är du sugen att åka så skriv en fyndig kommentar (inkludera mailadress) här så har du chansen att vinna en start. Jag väljer ut en vinnare till en fristart imorgon klockan 15! 

4 kommentarer:

Micke sa...

Jag vill bara vinna startplatsen om du ställer dig på startlinjen...? ✌️ /Mikael@arstavikensbygg.se 😉

Unknown sa...

Det låter som perfekta loppet för en morgontrött småbarnsfarsa. Elljuset kanske ytterliga kan skaka liv i kroppen så jag slipper stå i led 7 för tredje året i rad. fsvaizer@gmail.com

Anonym sa...

Jag åker gärna elljusloppet i Storvreta, och du behöver inte vara orolig för konkurrens om de 5 laxarna, jag ska bara seeda till femman. :) pontolan@hotmail.com

Anonym sa...

Tjena Steen!
Förstår att du vill åka ner och hämta hem 5 papp. Jag vill också åka i mörkret så bjud gärna på en nummerlapp. Ta Benzen så är du hemma innan midnatt. Alfons möter säkert upp dej med ett skratt. Bergebos spårmob kommer iofs kräva dej på vartenda öre. Men skit i det, ba göre!

Hoppas vi ses! mandusandersson@hotmail.com