onsdag, mars 07, 2018

Badpojkar, brunnen bil och storebror ser dig


Badpojkarna. Alfons gillar vatten och att bada verkar det som, skoj. Nu när han har börjat smaka på lite annat än ersättning så blir han så smutsig när han mer eller mindre äter med hela kroppen att han behöver bada någon gång i veckan. 

Igår blev det en ny promenad runt bland annat Skräddarbacken, jag var ute i cirka två timmar och kunde bland annat bevittna en utbrunnen bil uppe vid Hyttbro: 


Vad är det för fel på folk?!

Förutom promenad igår så var jag förbi Elgiganten för att köpa en ny laddarsladd till iPhonen. Jag har haft ett gäng med fake-sladdar och det är ju totalt förkastligt, dom funkar ju knappt. Dessutom så köpte jag en powerbank på Clas Ohlson, perfekt att ha till mobilen när den börjar tappa batteriet. Jag är ju förutom besatt av åldrar och min egen ”gammelhet” - väldigt beroende av att ha en sådan hög batteriprocent på min iPhone som möjligt, allt under 90% är i det närmaste katastrof..! Vilka idéer va.. 

Efter dagens arbete så väntar det en ny promenad, Amanda ska jobba någon timme, så jag tar barnvagnen och mina Icebug med mig ut, samtidigt som jag lyssnar på Christopher Silfverbielke i lurarna. Inne på näst sista boken nu... Nästa bokserie blir troligen den om kriminalkommissarie Ewert Truut, med samma författare som nyss nämna Silfverbielke. 

Vi avslutar dagens inlägg med lite aktiesnack:

Dagens tusing blev investerad i Industrivärden, lågt P/E-tal och fina innehav!

I min utlandsportfölj (alla mina utländska innehav har jag i en KF) så har Amazon presterat riktigt bra, drygt 25% plus, ett spännande bolag som jag tror kommer göra entré i Sverige snart. Amazon har ju börjat med expeditfria affärer och även leverans av paket med drönare. Sjukt coolt! 

Ett annat utländskt innehav som gått bra är Alphabet (Google). Tror även på detta bolag som erbjuder rätt coola och bra grejer. En sak jag just upptäckt är att inne i appen ”Google maps” så kan man få se ”sin tidslinje”:Alltså hur jag rört mig under dagen och det stämmer förvånansvärt bra. Jag har alltså inte ställt in någonting eller fyllt i något själv. Appen har själv tagit reda på att jag cyklat och handlat, exempelvis. Coolt men också lite läskigt.. Storebror ser dig - 1984.... 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Amazon är något att satsa på. De har redan köpt mark på 3 ställen i sveige och ska starta upp ett distrubitionslager samt även börja med datacenter. Vad jag har hört iaf.

Anonym sa...

Inte storebror bara Apple :-)

Johan Berg sa...

Enligt mig ska man äga alla de stora amerikanska techbolagen som Amazon, Apple, Facebook, Google (Alphabet), Microsoft, Nvidia (AI, machinelearning etc) etc. Timingen när man ska gå in i dessa vågar jag dock uttala mig om...

Sedan bör man köpa Warren Bs företag Berkshire Hathaway också för att få lite riskspridning. :)

Adam Steen sa...

Amazon is on fire!!

Du har nog helt rätt Johan :)