torsdag, mars 15, 2018

Drygt fem mil i veckan, träningsvärk och nöjda med mitt jobb
Det har bjudits på finväder i dagarna tu. Sol med en fin dimma imorse, 12 härliga minusgrader och en riktigt härlig cykeltur. Det gäller att njuta! Återigen kom träningsbrillorna väl till pass, dessa till trots så tårades ögonen i utförsbackarna, kanske på grund av det fina vädret?

Jag skrapar ju ihop över fem mils cykel per vecka (54 kilometer) och jag har ju även fått en (dum?) idé att jag måste få ihop en mils promenad per dag, vilket blir lite mängd till slut, både i tid och längd. Dessutom så har jag fått för mig att jag måste gå så snabbt jag kan nu. Att jag aldrig bara kan ta det lugnt och slappna av, nu när jag egentligen inte ens får eller bör träna och dessutom är våren här snart, vilket betyder att det är slut på skidtävlingar. 

Men på tal om att inte kunna ta det lugnt. Igår med cirka en kilometer hem på cykelvägen så märker jag att en gubbe försöker passera mig med som cykel. Sådant där gör ju mig vansinnig. Till mitt försvar så var det jävligt moddigt och mina smala däck sjunker bara ner i sörjan. Dessutom så ger jag mig fan på att den jäveln hade en elcykel. Men om mig det kom han inte, jag spättade på ett ryck uppför backen efter Jax mot Skvalet, saktade ner igen och tänkte att ”striden” var över och att jag visat vem som bestämmer. Jo hej. Den fan försökte åter sig på en omkörning. Vet folk inte vem jag är, eller vad är grejen? Han fick i alla fall smaka på en ytterligare fartökning som han ej kunde svara på. Sådär gör man bara inte emot mig. Är det förstått?! 

Förutom dessa dåraktigheter så tryckte jag in lite lätt styrka i källaren igår, tre varv på följande:

- 12 stycken ”stakövning”, plankanposition på armbågar upp på händerna. 

- 8 stycken armhävningar följt av bendrag

- 10 stycken TRX-rodd

- 10 chins L-sit (en aning fusk kanske, men men)

Efter styrkan så gick jag en mil i rask takt, det tog för mig 95 minuter. Passade också på att springa utför från Skräddarbacken i fem minuter. Utför för attdet blir mer belastning på muskler och mindre på hjärtat. 

Träningsvärken idag är riktigt härlig i min feta buk, skönt! 

Under gårdagen så hade jag ett lönesamtal med chefen/rektorn. Dom var tydligen väldigt nöjda med mitt jobb, både som assistent och som lärare på skidprofilen. Kul! Både kollegor, föräldrar och cheferna var nöjda. Eleven jag har hand om är mycket lugnare. Det är ju alltid kul och uppskattande att höra sådant. Troligen blir det dock inte många kronor i eventuell löneförhöjning och det sliter ju en del på motivationen att gå hit för 10K i månaden... Men så länge jag åker skidor så fungerar det ju bra. Tanken sen är ju att gå någon yrkeshögskola och sedan försöka fixa ett mer välbetalt jobb. Egentligen kanske det hade funkat att göra även nu? 

Idag så handlade jag följande aktier: Castellum, Swedbank och SCA. Det trillade också in en liten utdelning från Johnson & Johnson, superb. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, alltså dessa gamlingar som ska försöka köra om en.
Första gången jag såg en el-cykel live var när en överviktig tant försökte "cykla" om mig. Fick gå upp i 26 km/h för att rycka ifrån. Var först efteråt som jag fattade vad det var som hänt :)

Jag röstar för att alla el-cyklar enligt lag ska ha en flagga på en pinne som sitter fast på pakethållaren.

Adam Steen sa...

Men fy fan, haha. Då förstår jag och även du :)

Jag håller helt med!!

Anonym sa...

Jag har redan bestämt mig att på den dagen jag är gubbe på riktigt ska jag cykla på en lättrullad damtralla med gummistövlar på och sen ska lägga mig på rulle när det kommer någon ung stissig pöjkspooling gärna en liten klunga som tror den kan dra ifrån :-)kankse också med en liten lätt osynlig motordopadcykel oxå.. Hämden är ljuv

Adam Steen sa...

Hahaha :)