fredag, mars 30, 2018

Dubbla pass med maxinsatser idag

Jo men visst, idag har jag tränat dubbla pass. Egentligen inte mycket till träningspsss för er fullblods-elitidrottare. Men för mig som är både låghalt och avdankad räckte det gott och väl. 

Efter en promenad på morgonkvisten medan Amanda tränade så blev det sedan följande:

Pass 1
Jag stakade upp till vattentornsbacken längs Skräddarbackens elljusspår, väl där så körde jag tio stycken maxinsatser á 25 stavtag (13-15 sekunder) uppför med stillastående start. Vilan mellan blev 2-3 minuter ungefär. Efter detta så åkte jag hem igen. 

Totalt 40 minuter, 7,15 kilometer, 136 i snittpuls och 172(!) i maxpuls. 

Pass 2

Vi blev bjudna på påskmat hos mina föräldrar. Efter det så åkte pappa och jag ner till Lugnet för att testa några nya skidpar. Det blev upp och ner i samma backe, plus en lite längre slinga runt den gamla motionsslingan. Det är skillnad på Bergebo och Lugnet alltså, satan vilken klass det är på spåren i Falun, inte världsklass kanske, men väldigt nära! Fick även testa NNN/turnamic-bindning, riktigt bra grejer måste jag säga, har dock inte tvivlat på det heller för den delen.. Jag och min bror är ju dom enda i världen som fortfarande tävlar på SNS-bindning. Kanske för dom fina kontraktserbjudandena på 25% rabatt?! 

Det andra passet slutade på 45 minuter och 8,58 kilometer. 

Imorgon kanske det blir lite mer ”riktig” träning igen! 

Inga kommentarer: