onsdag, mars 28, 2018

Klassiskt i fina miljöer
Sen eftermiddag och tidig kväll har jag spenderat i skidspåren omkring Skräddarbacken, Bjusan och Halla fäbodar. Till sällskap hade jag en ny ljudbok (serie) som jag tänkte göra sällskap efter att just ha lyssnat klart de fyra böckerna om kommissarien Evert Truut, denna gång så tänkte jag ge Vilhelm Mobergs böcker om utvandrarna chansen. Spännande. Mitt inne i lyssnandet så blev jag livrädd när orienteringsfantomen Rikard Claeson åkte ikapp mig, jag skrek och hoppade högt. Så kan det vara. Det brukar inte höra till vanligheterna att jag blir ikappåkt på det sättet och dessutom är det inte så vanligt med sällskap uppe i skogarna där. 

Jag åkte på mina Twin skin idag, som vanligt är det dugligt, men inte jättebra. Men denna gång var det bitvis isiga spår och bitvis mjuka, så det är ju ändå ett bra alternativ. Försökte stega på i skapligt tempo uppför, blev andfådd men ändå känns det skapligt bra och kontrollerat. Totalt blev det två timmar. Fint pass. Under stora delar av passet var det behagligt och härligt, men i utförskörningarna hemåt så blev det plötsligt kallare och jag höll på att förfrysa mina känsliga fingrar än en gång. Nu har jag slagit om helt och trivs med kallgrader och snön, våren får gärna vänta ett tag för min del. 

Inga kommentarer: