måndag, mars 19, 2018

Pappaledig och test av GPS-klockor
Helgen innehöll soliga dagar, tidiga kvällar, tidiga morgnar och många uppvaknanden under nätterna. Inte många timmar sömn på sistone, än mindre för Amanda. Kämpigt nu alltså, skönt att jag inte tränar så hårt nu i alla fall, då hade det blivit riktigt tufft. 

Idag fick jag reda på att dom hittat en vikarie för mig från kommande vecka så från och med måndag ända till skolavslutningen kommer jag vara pappaledig måndagar och tisdagar, medan jag onsdagar till fredagar jobbar normalt. Skönt och bra, men det kommer bli tufft att ta hand om Alfons hela dagarna medan Amanda jobbar. Nästan värre än att jobba tror jag. Ja ja, bara att göra det bästa av situationen. Förhoppningsvis blir han bättre i magen, eller vad det nu är som stör honom. Vi kommer dock få en del kvalitetstid, det är jag övertygad om. 

Efter dagens jobb så kommer mamma förbi, tillsammans med Alfons kusin. Då ska vi ut på en promenad, det blir trevligt. Ska försöka mig på lite utfallssteg och handling på Willys under promenaden och på kvällen så tänkte jag drämma till med lite TRX-band. 

Igår så promenerade vi tio kilometer på morgonkvisten. Amandas Suunto och min Polar hade vi på styret till barnvagnen. Planen var att även ha min Apple Watch där, men den pausade hela tiden då den inte kände av min handled (går säkert att stänga av den funktionen, men jag vet ej hur) så den fick jag sätta på armen. Till slut så skiljde det någonstans mellan 10 och 20 meter mellan Suunto- och Polar-klockan, 0,1-0,2% ungefär, det är ju godkänt. Däremot så släpade min Apple Watch efter med några hundra meter efter sju kilometer. Jag fick en idé då om att när den klockan är inställd på promenad så använder den sig av stegräknaren istället för GPS, och när jag går med barnvagn så har jag handen på handtaget. Lika när vi åkte skidor dagen innan så använder jag ju inte armarna i promenadliknande rörelser utför, därför tappar den klockan. Så när vi gått exakt sju kilometer så bytte jag till cykling på Apple watchen och då blev även den mer synkad med de andra två klockorna och höll sig inom 20-30 meter på de resterande tre kilometrarna av promenaden. Skönt. Hade det fortsatt felat så hade det gjort mig på ett oerhört dåligt humör. 


Uppsättningen på barnvagnen 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Min Iphone visar helt fel när jag åker skidor/rullskidor. Visar typ 5 km om jag åkt 15 km. Måste vara något liknande "fel" dvs ng form av stegräknare istf för GPS. Trodde det var givet att den använde GPS men tydligen inte...

Adam Steen sa...

Okej okej, ja, det kanske är så?

Anonym sa...

Kan nog vara så att GPSen drar för mkt batteri för att den ska vara igång jämnt kom jag på nu.

Adam Steen sa...

Inte alls omöjligt

Anonym sa...

Vad är det för vagn ni har? Håller på och kollar runt efter joggingvagn.

Adam Steen sa...

En Bob revolution PRO: https://lekmer.se/bob-revolution-pro/p/39466?country_override=SE&dfw_tracker=27696-188726&gclid=CjwKCAjw4sLVBRAlEiwASblR-31bMt3gCjNkKbLYC7474NeoPTaeGIyWAbON_xHos4jWt-PW-ZRZmxoCO1QQAvD_BwE

Den är faktiskt bra :)