onsdag, mars 07, 2018

Trav.se


Tjena kamrater.

Jag har aldrig själv varken tippat trav eller sett något live, inte vad jag kan minnas i alla fall. Men jag kan förstå tjusningen i det, hästar är fina djur och det lär alldeles säkert vara både bra stämning och en rejäl spänning under travtillställningarna. Det kommer säkert inte vara någon omöjlighet att jag kollar på ett trav i framtiden, då hade det i och för sig inte varit fel med ett travtips innan.


Travsport har förekommit i Sverige ända sedan 1800-talet och är väldigt populärt. Varje dag förutom på julafton körs det lopp runt om i Sverige och på de flesta loppen kan du spela på en vinnare. Det absolut största och mest prestigefyllda loppet vi har här i landet är Elitloppet på Solvalla i Stockholm. Detta lopp körs den sista söndagen i maj varje år. Andra populära lopp i Sverige är Svenskt Travderby och Svenskt Kravkriterium. 

Travsport innebär att man kör med en sulky, dvs en vagn med två hjul bakom hästen. Banorna är oftast ovala och det handlar om att ekipaget bestående av häst, person och sulky ska komma först i mål. Hästarna måste använda sig av gångarten trav, i vissa länder är det dock tillåtet med några galoppsteg.

Du behöver inte tippa själv när du spelar med ATG. Kan du inget om trav och hästar, har du möjligheten att låta mjukvaran välja dina vinnarkandidater. Det sker automatiskt och slumpmässigt. Att låta ATG bestämma vilka hästar du ska spela på är inget som rekommenderas. Chansen att vinna stort blir rätt liten. Det är inte heller speciellt kul, om du inte fattar egna beslut när du tippar. Det är precis som om du besöker en fotbollsmatch mellan Tyskland och England och satsar en slant på att en spelare gör mål, men låter datorn välja spelaren slumpmässigt. Visst handlar spel på trav om en del tur, men det är roligare, om du försöker påverka turen till din egen fördel tack vare din intuition och kunskaper om spel på hästar.

Inga kommentarer: