tisdag, april 10, 2018

Äntligen är solen här igen


Att träna idag mot gårdagen var som att jämföra natt och dag, det går knappt. Huttrande, småsvärande över regn och obefintliga spår - kontra dagens - solsken och kallföre, i april(!) dessutom. Nu var det inte kallföre hela passet, men ungefär hit, halvvägs under en av mina och dagens sällskap Måns drickapauser:


Spåren idag var fina i Bergebo, tråkigt nog hade dom bara dragit Igeltjärnsvägen, spåren längs med Igeltjärnsvägen och 1,5 km-spåret. Trist när det finns snö och när det ser ut att kunna vara åkbart ett tag till. Men bättre än att åka i ospårad nysnö i alla fall. 

Inte ett moln på hela passet idag och helt galet fina förhållanden till en början som sagt, sedan började solen värma upp spåren och det blev allt mer tungfört. Men skins-skidorna  gjorde kanske sitt till också, de är väl inte direkt kända för att glida lätt. 

Efter cirka 90 minuter så lade jag in tio stycken lite längre stakimpulser på 25 stavtag, dom satte verkligen där dom skulle och jag fick verkligen bekänna färg, känns dock som något välbehövligt. Kroppen behöver få sig lite omgångar nu framöver. 

Direkt efter den 2,05 timmar långa klassiska turen så körde jag en kortis TRX också. Jäklar vad smal jag ska bli nu när jag inte äter något godis, snart två dagar avklarade, arma mig... 

Imorgon väntar den första jobbdagen efter nästan två veckors ledighet. 

Inga kommentarer: